2019. április 26., péntek

Van egy hírem/fotógalériám

Szeretnél beszámolni egy iskolai rendezvényről, vagy egy általad, társaid által szervezet eseményről? Esetleg szeretnéd ezekre előzetesen felhívni a figyelmet? Szeretnéd megosztani, hogy iskolatársaid, barátaid eredményesen szerepeltek valahol? Van egy jó kis fotógalériád? Netán egyszerűen csak van egy vagy több írásod, amiket szívesen publikálnál? Küldd el nekünk!

Élj, tanulj az ország bármely részében, mi szívesen beszámolunk mindenről, amiről úgy gondolod, hogy megosztanád másokkal. Számunkra nincs „piti” hír, minket minden érdekel! Küldd el nekünk beszámolód, tudósításod, cikked, írásod, fotóid!

Tartalmat az alábbi elérhetőségünkre tudsz küldeni:
kapcs02

A közlés előtt minden esetben felvesszük a kapcsolatot a feladó email címére küldött levélben. Amennyiben elektronikus levelünk 24 órán belül nem érkezik meg, úgy azt jelezzétek felénk., mert lehet, hogy a mail nem jutott el hozzánk! Ha valakivel nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, úgy az általa elküldött tartalom nem kerül leközlésre!

Cikkek beküldése

Cikkeket MS Word (.doc, .docx) vagy Libre (Open) Office (.odt) formátumban várunk. A cikkeket nem fontos tagolnotok és formáznotok, mert úgyis a Portál megjelenési normáihoz igazítjuk azokat. Minden cikkhez kérünk egy saját készítésű, vagy szerzői jogi szempontból továbbközölhető fotót, amely készülhet akár telefonnal, akár bármilyen fényképezőgéppel. A fotó mérete viszont fekvő kép esetén minimum 800px széles, álló fotó esetén minimum 800px magas legyen! Arra ügyeljetek, hogy az elküldeni kívánt email mérete ne érje el a 10MB méretet, különben szerverünk nem fogadja azt.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy beküldött cikkek esetén:

  • legyen egyértelmű a szerző neve, illetve az, hogy milyen név alatt szeretné azt publikálni;
  • amennyiben a cikkben idézet szerepel, tüntessétek fel annak szerzőjét, forrását, online forrás esetén linkjét;
  • fenntartjuk a jogot a cikk formázására, szükség szerinti javítására és kivonatolására;
  • a cikk tartalmának hitelességéért, valóságtartalmáért, illetve szerzői jogi tekintetben minden esetben a beküldő tartozik felelősséggel;
  • a szerző a küldéssel egyidejűleg lemond a tartalom felhasználásával, közlési és másodközlési, valamint átruházási jogaival kapcsolatos, illetve bármilyen további díjigényéről;
  • kéziratokat nem őrzünk meg és nem küldünk vissza!

Fotógaléria beküldése

Fotógalériákat szintén a fent megadott címre, de valamelyik fájlmegosztó oldal (pl. We Transfer) segítségével, albumonként tömörítve (zip, rar) várunk. Minden galéria esetében tudnunk kell a fotós nevét és kérjük a helyszín/esemény néhány mondatos leírását! A képek mérete tekintetében a feltételek megegyeznek a cikkhez csatolt képekével, azonban galériák esetében ragaszkodunk ahhoz, hogy a fotók legalább belépő szintű tükörreflexes fényképezőgéppel készüljenek. Egy galériába minimum 20 fotót várunk, vízjelezés és feliratozás nélkül. A képek módosítása (PhotoShop, Gimp, stb) csak korlátozott mértékben, és csakis a kép minőségének a javítása érdekében engedélyezett.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy beküldött fotók esetén:

  • a fotókon szereplők személyiségi jogainak tekintetében minden esetben a fotós tartozik felelősséggel;
  • a képeken nem szerepelhet direkt reklám, továbbá dohányzást, alkohol- és drogfogyasztást, vagy akár csak ezekre utaló magatartást bemutató cselekmény;
  • nem közlünk le továbbá szexuális és pornográf, személyiségi és egyéb jogokat, valamint törvényeket sértő felvételeket;
  • a fotós a küldéssel egyidejűleg lemond a tartalom felhasználásával, közlési és másodközlési, valamint átruházási jogaival kapcsolatos, illetve bármilyen további díjigényéről!

 

Ha kérdésed van, ha nem vagy biztos valamiben, vagy csak érdeklődnél, keress minket az alábbi címen:
kapcs01