2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Utánpótlás kosárlabdatorna Székesfehérváron

Negyedik alkalommal rendezik meg csütörtöktől Székesfehérváron az U16-os korosztálynak kiírt Szent István Kupát

Negyedik alkalommal rendezik meg csütörtöktől Székesfehérváron az U16-os korosztálynak kiírt Szent István Kupát, amelyen a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) és a magyar válogatott mellett a Real Madrid és a Cibona Zagreb is pályára lép.

A Vodafone Sportcentrumban nyolc csapat verseng majd egymással, két csoportban. Szombatig a csoportmérkőzéseket rendezik meg, vasárnap a helyosztókra kerül sor. Tonk Emil főszervező az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón azt mondta: a hat állandó résztvevő (a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, a horvát Cibona Zagreb, a szerb Partizan Beograd, a DKKA és a magyar válogatott) mellett évről évre két új csapatot hívnak meg. Idén a hazája bajnokságában dobogós török Fenerbahce és az olasz Stellazzurra Roma kapott meghívást.

Érdekesség, hogy utóbbi együttesben szerepel az erdélyi származású Bobróczky Róbert, aki jelenleg Európa legmagasabb játékosa a maga 229 centiméterével, és még növésben van. Újdonság, hogy pénteken a programot zsákolóverseny is színesíti.

Varga Róbert főrendező közölte, hogy a korábbi években Fehérváron megfordult utánpótlás-játékosok közül többen felnőttként már komoly európai élcsapatokban pattogtatnak. Példaként említette a szlovén Luka Doncicot és a szerb Dino Radoncicot, akik a Real Madrid színeiben az Euroligában játszanak hétről hétre.

A találkozókról élő online közvetítések lesznek a szik2016.sportopus.com oldalon.

Forrás: MTI


Megosztás