2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Újra Budapestre jön a Harlem Globetrotters

Június 2-án újra Magyarországa látogat a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely világ körüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép

Június 2-án újra Magyarországa látogat a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely a megalakulásának jubileumi, kilencvenedik évfordulója alkalmából szervezett világ körüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép. Az együttes először 1988-ban játszott Magyarországon, legutóbb 2011-ben tartott Budapesten bemutatót.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat a 30-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös, megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán – megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett – védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

Fotó: facebook.com/HarlemGlobetrotters

(Fotó: facebook.com/HarlemGlobetrotters)

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől aztán végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, és gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó csapat népszerűsége töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 118 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat – tájékoztatták a magyar szervezők kedden az MTI-t.

A Harlem Globetrotters csillaga ott virít a Hollywood Boulevard-on, s tiszteletbeli tagjaik között található Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál Pápa is.

Forrás: MTI


Megosztás