2018. december 9., vasárnap - Natália

DÖK Casting 2017 (Fotó: IfiPress)

Új tagok felvételéről döntött a csabai DÖK – GALÉRIA

Megtartotta hagyományos tagfelvételi eseményét a Békéscsabai Diákönkormányzat. A DÖK Castingra mintegy harminc diák jelentkezett, akiknek nagy része felvételt is nyert a városi diákszervezetbe.

A Békéscsabai Diákönkormányzat minden év őszén megrendezi tagfelvételi eseményét, a DÖK Castingot, amelyre olyan diákokat várnak, akik szeretnének csatlakozni a városi diákszervezethez. A több részből álló castingra idén október 17-én, kedden délután került sor. A jelentkezők között volt Arbel Dániel, Békéscsaba nemrég megválasztott diákpolgármestere, valamint a két új diák-alpolgármester, Fazekas Zsolt és Harangozó István is.

Ahogy azt Puskely Gergőtől, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnökétől megtudtuk, az idei castingon mintegy harminc diák jelent meg csatlakozási szándékával, többségük felvételt is nyert. Mint elmondta, a casting több részből állt. Először egy jelentkezési lapot kellett kitölteniük a jelentkezőknek, akikkel ezután egyesével beszélgettek.

Ezt követően több csoportra osztották a diákokat, az úgynevezett szekciókban pedig különböző feladatokat kaptak program- és rendezvényszervezés, gyors problémakezelés és hasonló témákban. A szekciókat természetesen a DÖK tagjai vezették, illetve értékelték.

A casting utolsó részeként csoportbeszélgetéseken vettek részt a jelentkezők, ahol a tapasztalatok és vélemények mellett arról beszélgettek, hogy mi egy tag feladata, milyen egy jó DÖK-ös, mit várnak a DÖK-tagságtól.

Az immár 51 tagú városi DÖK ma már az október 25-i Városi Ifjúsági Parlament (VIP) szervezési feladatait végzi.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: IfiPress


Megosztás