2019. április 26., péntek

The Who

Új albumon dolgozik 13 év után a The Who

A brit rockzenekar gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a „sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig” mindenre számíthatnak.

Tizenhárom év után új albumon dolgozik a The Who. Az album még idén megjelenik – adta hírül a The Guardian című brit napilap honlapja. A The Who 2006-ban jelentkezett utoljára albummal, az Endless Wire pályafutásuk 11. stúdiólemeze volt.

A zenekar közölte, hogy amerikai koncertkörutat is tervez nagyzenekarral. Roger Daltrey, az együttes énekese a rajongókat biztosította arról, hogy „bár a Who zenekarral fog fellépni, ez nem jelent kompromisszumot, Pete és én a mi zenénket adjuk elő”. A 74 éves Daltrey szerint ez lehet az utolsó turnéja. „Reálisnak kell lenni, ennyi idős vagyok és az ember hangja egy idő után elkezd egy kicsit fakulni. Olyan jó akarok lenni, mint amilyen két éve voltam” – mondta.

A The Who alapító tagjai közül már csak a 73 éves Pete Townshend és Roger Daltrey zenél az együttesben. Keith Moon dobos 1978-ban meghalt, Kenny Jones váltotta őt, de tíz évvel később távozott az együttesből. John Entwistle basszusgitáros 2002-ben halt meg. A jelenlegi zenekarban játszik Zak Starkey, Ringo Starr fia és Simon Townshend, Pete öccse.

Forrás: MTI


Megosztás