2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Túszul ejtették „A Karib-tenger kalózai” új részét

Hollywoodot is megtalálta a globális zsarolóvírus: a Disney vezérigazgatója, Bob Iger szerint hackerek szerezték meg „A Karib-tenger kalózai” franchise ötödik részét és „váltságdíjat” követelnek a filmért.

Igazi kasszasikert néztek ki maguknak az új internetes vírussal zsaroló hackerek, akik „A Karib-tenger kalózai 5: Salazar bosszúja” című filmért cserébe próbálnak egy kisebb vagyont begyűjteni a film forgalmazójától, a Disney-től. Ha a cég nem teljesíti a követeléseiket, akkor a premier előtt nyilvánossá teszik a kasszasikernek ígérkező filmet az Interneten.

A Netflix után a Disney is az áldozatok között

A zsarolóvírus már jó ideje szedi áldozatait hollywoodi körökben, de a cégek eddig nem kürtölték világgá zsarolóik kilétét és követeléseit. A Netflix még április végén szenvedett súlyos vereséget, miután nem voltak hajlandók fizetni zsarolóiknak, akik feltöltötték az illegális torrentoldalakra az „Orange Is The New Black” című sorozat új, ötödik évadjának mind a 10 részét.

Még nem tudni, hogy „A Karib-tenger kalózai” új részére is hasonló sors vár-e, mindenesetre a Disney egyelőre nem reagált a követelésekre, és azt sem részletezik, hogy a kiszivárogtatott példány milyen mértékben befolyásolná a film bevételeit. A franchise ötödik részére jó pár évet vártak a rajongók, és a Javier Bardem által alakított Salazar is minden bizonnyal új nézőket csábít majd a mozitermekbe.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás