2019. április 25., csütörtök

Trükkök, amiket érdemes ellesned a fodrászodtól

Szinte hihetetlen, ahogy fodrászunk az ollót, a hajszárítót és a hajkefét forgatja a kezében… Nos, egy-két trükköt elleshetünk…

Ha valami lenne, amit mindenképpen megtanulnánk a fodrászunktól, az a hajszárítási technika. Szinte hihetetlen, ahogy a hajszárítót, hajkefét, esetleg néha az ollót forgatja a kezében, és a hajunk hipp-hopp, már száraz is. Persze, ehhez nekünk még minimum plusz két kézre lenne szükségünk, ami sajnos kivitelezhetetlen, de azért van néhány apró trükk, amit érdemes ellesnünk hajszobrászunktól!

Hullámot csakis hajvasalóval!

Na, jó, a hajvasalóval történő hullámosítást is szívesen megtanulnánk a fodrásztól! Ő olyan lazán csinálja! Csak fog egy tincset, a hajvasaló köré tekeri és már kész is a laza hullám. Amit otthon se felejts el: mielőtt nekiállnál a műveletnek, gondosan fújd be a hajad valamilyen hővédővel. Ha fokoznád a hatást, hagyd a tincseket kihűlni, ne fésüld át, és fixáld lakkal!

A festett hajnak különleges ápolásra van szüksége

Nem, ez nem csak a hajfestéket gyártó cégek jelmondata, valóban így van! Főként a festés utáni azonnali ápolás a fontos. Ha sötétebbre festetnéd a hajad, mint az eredeti hajszíned, ne hagyd ki az „átszínezés” utáni különleges ápolást, hogy az új szín tovább tartson, hajad pedig szépen csillogjon! Ha pedig szőkítenéd, azért fontos a festés utáni ápolás, mert világosításnál a haj könnyen kiszáradhat. A megfelelő ápolás segít, hogy a haj szerkezete minél gyorsabban újjáépüljön.

Hogy ne lapuljon le…

No, hát csak előkerül a hajszárítási technika! Neked is feltűnt, hogy ha a fodrászod szárítja a hajad, nem lapulnak rá a tincsek a fejedre? A technika annyi, hogy a tincseket azok esési irányával ellentétesen kell szárítani.

Hogy a szőke, szőke legyen…

… ne pedig sárga. Ha szőkíted, melíroztatod a hajad, talán Veled is megesik, hogy a szőke tincsek inkább sárgás árnyalatúnak tűnnek. Ilyenkor használj hamvasító sampont! A sárgás árnyalat helyett hajkoronád ismét szőkében pompázik majd.

A kondicionálónak a hajon a helye…

…nem pedig a fejbőrön! Igyekezz inkább a haj teljes hosszán, illetve a hajvégeken eloszlatni a balzsamot, a mosás után patyolat tiszta fejbőrt hanyagold! Ha mégis oda is kerülne a hajápolóból, hajad hamarabb zsírosodik majd.Megosztás