2019. január 18., péntek - Piroska

Trónok harca koncertshow

Trónok harca koncertshow a Papp László Budapest Sportarénábanevent

A látványos színpadképpel és videotechnikával, nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel megtámogatott produkció 2018. május 18-án lesz látható a Budapesten.

Folytatódik a világszerte hatalmas sikert aratott „Trónok harca” televíziós sorozathoz kapcsolódó koncertshow. A látványos színpadképpel és videotechnikával, nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel megtámogatott produkció, amelyet Ramin Djawadi zeneszerző vezényel, 2018. május 18-án lesz látható a Budapest Sportarénában.

Az Emmy-díj nyertes HBO-sorozat hét évadot felölelő zenei koncertélménye 45 városba jut el a turné során Európában és Észak-Amerikában, többek között Londonba, Párizsba, Berlinbe, Amszterdamba, Stockholmba, Prágába, New Yorkba, Torontóba, Los Angelesbe, Chicagóba és Bostonba – közölte a szervező Live Nation.

A produkció mérete és látványa magával ragadó módon kelti életre Westeros és Essos világát” – idézte a közlemény Ramin Djawadit. A turné 2017 februárjában indult Észak-Amerikában, három évvel azután, hogy az ötlet Djawadi fejéből kipattant. Az előadást a rajongók és a kritikusok egyaránt kedvezően fogadták.

A közlemény kiemeli: amennyire a „Trónok harca” cselszövései és világa eseményekben gazdag, a sorozat népszerű zenéje ugyanígy együtt él a rajongókkal, a gondosan felépített dalok a karakterek közötti legfontosabb pillanatok érzelmi súlyát hangsúlyozzák, mélységet kölcsönöztek a csatajeleneteknek és életre keltetették George R.R. Martin könyveit. A rendkívül népszerű főcímzene önmagában a popkultúra részévé vált.

A jövő májusban új verzióban induló turnét az HBO Global Licensinggel együttműködve szervezték. A koncertshow újabb felvételeket és képanyagokat tartalmaz, amelyeket kifejezetten a 45 állomásos turnéra készítettek. A koncertkörút május 8-án indul Madridban és húsz várost érint Európában május és június folyamán. Az észak-amerikai kör szeptember 5-én kezdődik Vancouverben és október 14-én zárul Torontóban.

Ramin Djawadi előző munkái közé tartozik a Grammy-jelölt „Vasember” filmzene 2008-ból, valamint a „Tűzgyűrű”, a „Titánok Harca” és a „Warcraft”. A „Trónok Harca” mellett Emmy-díjra jelölt volt olyan televíziós munkáiért, mint az HBO-n futó „Westworld”, vagy a „Jövő emlékei”, illetve a „Szökés”. Legújabb projektjei közül kiemelkedik az októberben a mozikba kerülő „Hegyek között” című film zenéje.

A George R.R. Martin fantasy könyvsorozatán alapuló „Trónok harca” a Westeros kontinensén élő nemesség és árulásaik története, ahol a nyarak és a telek évekig tarthatnak, és csak a hatalom vágya örök. Az Emmy- és Golden Globe nyertes sorozat az egész világon megragadta a rajongók fantáziáját, és az egyik legnépszerűbb televíziós sorozattá vált.

Forrás: MTI


Megosztás