2019. április 25., csütörtök

Kihívás Napja (Kihívás Napja.hu)

Több százezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 700 ezren vettek részt aktívan a múlt szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) tájékoztatása szerint pénteken ünnepélyes keretek között átadták Magyarország legsportosabb településeinek díjait.

A ceremónián Czene Attila, az MSZSZ elnöke elmondta: az idei Kihívás Napján több mint 700 ezren összesen csaknem 58 millió percet mozogtak. A legsportosabb települések Nagynyárád, Csákberény, Szank, Jászárokszállás, Nyíradony, Kazincbarcika és Budapest IV. kerülete voltak. Az elismeréseket Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át.

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményén idén 86 település, 221 tanintézmény, 17 tűzoltó-parancsnokság és 83 munkahelyi csapat vett részt. Összesen 3.857.430 alkalommal sportoltak a napon, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, legalább 57.861.452 sportolással eltöltött percet jelent.

Az iskolák versenyében az Első Óbudai Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

A „Challenge Day” 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak.

Forrás: MTI


Megosztás