2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Szakmák Éjszakája 2017

Több mint 4.600 programmal várja a látogatókat a Szakmák Éjszakája

Másodszor rendezik meg ma, április 21-én este 18 órától az ország több mint száz településén a Szakmák Éjszakáját, amely Európa egyik legjelentősebb pályaorientációs eseménye.

A második alkalommal megrendezésre kerülő Szakmák Éjszakája tavalyi programjaira több mint 40 ezren látogattak el, így a rendezvény már az első alkalommal Európa egyik legjelentősebb pályaorientációs eseménye lett. A pályaválasztást segítő rendezvény keretében a szakképzési centrumok oktatási intézményei mellett számos gyár, üzem és egyéb létesítmény – többek között áruház, vasúti forgalomirányító, bankfiók, vendéglátó hely, víztorony, posta – is megnyitja kapuit.

A Szakmák Éjszakája jelmondata, a „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” híven kifejezi ennek az éjszakának a lényegét: nemcsak hasznos, de aktív programokkal várnak mindenkit, ahol az egyszerűbb és bonyolultabb szerelési műveletektől, a hajók, vonatok és repülők irányításáig mindent ki lehet próbálni!

A rendezők azonban nem csupán a pályaválasztók, hanem a felnőttek számára is kínálnak programokat, a látogatók emellett az agrárképzésben elsajátítható szakmákkal is megismerkedhetnek.

A rendezvény ideje alatt a helyközi tömegközlekedési eszközök (vasút, busz) 50%-os kedvezménnyel vehetők igénybe a rendezvényi helyszínek igazolásával, a következő módon: az odaútra meg kell vásárolni a teljesárú menetjegyet, a rendezvényen le kell bélyegeztetni az intézmény bélyegzőjével, valamint el kell kérni az erről szóló igazolást. Hazafele a jegyellenőrnek a lebélyegzett jegyet és az igazolást kell felmutatni, és ezzel a hazaút ingyenes.

A Szakmák Éjszakájáról és programjairól bővebb információ a rendezvény honlapján, vagy az ide kattintva pdf formátumban letölthető programajánlóból tudható meg.

Forrás: MTI / IfiPress


Megosztás