2019. március 23., szombat

Több ezer önkéntes szedi a szemetet az országos akció keretén belül

Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével.

Közel 130 ezer önkéntes regisztrált a VII. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű akcióhoz, amelyhez az idén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség „Tiszta Kárpátalja!” című környezetszépítő mozgalma is igazodik – közölte a rendezvényt szervező Földművelésügyi Minisztérium (FM).

A szeptember 15. és 17. között zajló akcióra 1.732 találkozási pontot jelentettek be országszerte, a kárpátaljai rendezvényhez pedig több magyarországi szervezet önkéntesei csatlakoznak. A Magyar Posta eljuttatta a szemétszedéshez szükséges zsákokat, kesztyűket és gyorskötözőket a koordinátorokhoz. A szemétszedéshez a rendezvény honlapján (www.teszedd.hu) feltüntetett találkozási pontoknál is lehet csatlakozni.

Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével, a környezettudatos gondolkodásmód erősítése, valamint az önkéntesség népszerűsítése, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van. A diákok a számukra kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét ezúttal is teljesíthetik a TeSzedd! keretein belül.

Tavaly az akció keretében 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2.240 helyszínen csaknem 2.900 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

Forrás: MTI


Megosztás