2019. január 21., hétfő - Ágnes

Sport 2017

Szereted a sportot? Akkor ez tuti karácsonyi kívánság!

December elején megjelent a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában a „Sport 2017” című évkönyv. Az 512 oldalas könyvet 71 szerző írta, 600 fotó és 18 interjú szerepel benne. Az ára ugyan nem feltétlenül diákbarát, de a karácsonyfa alatt szép ajándék lehet.

A 2017-es esztendő jelentős sporteseményeit,történéseit felelevenítő könyvben ezúttal főszerepben a hazai rendezésű világesemények, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), a 17. FINA világbajnokság, a judo világbajnokság, de számos további sportág, számos egyéb eseménye is szerepel. 71 szerző írta az 512 oldalas könyvet, amelyben sztorik, visszaemlékezések, évfordulók, eredmények mellett 18 interjú és 600 fotó szerepel.

Soha nem gyűjtöttem, mégis néhány példánytól eltekintve az összes megvan. Az első még a Los Angeles-i olimpia után készült el, de azt bezúzták, így a szöuli játékokat követően jelent meg az első” – mondta a könyvet bemutató sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztián MOB-elnök, aki a sport szempontjából jónak minősítette a 2017-es esztendőt, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2018-as még jobb lesz. A sportvezető szerint az első köszönet azoknak jár, akikről írtak, s azt kívánta a sportújságíróknak, hogy legyen muníció jövőre is a kötet megalkotásához, amelyben remélhetőleg akár olimpiai érmek is szerepelnek majd.

Nagyon szeretek MOB-elnök lenni, az egyik legvonzóbb része sporteseményekre járni, de nem az utazás, hanem a sikerek miatt. Sokkal jobb az egyetemes sportért, a magyar sportért dolgozni, mint kizárólag egy sportágért” – jelentette ki a korábbi vívó.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a sportújságíró feladata méltóképpen közvetíteni az emberek felé azt a katartikus élményt, amit a sport jelent. „Az évkönyv időtálló és van létjogosultsága. A MOB prioritásként kezeli a kötetet” – mondta.

A sportolók részéről Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó arról számolt be, hogy azt hitte, a nagy figyelem pár hét után lecseng az augusztusi sporttörténelmi sikere után, de az még most is tart. Hozzátette, jó élmény volt átélni. „A sikert nem kívánni kell, hanem dolgozni érte” – zárta szavait az Universiade-győztes sportoló, aki távlati céljaként a 2020-as, tokiói olimpiát jelölte meg.

Forrás: MTI / IfiPress


Megosztás