2018. augusztus 16., csütörtök - Ábrahám

Európai Diáksport Napja Magyarország 2016 – Bemelegítés Vincze Ottóval

Szeptember végén újra itt az Európai Diáksport Napja, amelyen tavaly már másfél millió diák sportolt egyszerre

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezi meg az Európai Diáksport Napja Magyarország című programot, amely hazánkban tavaly közel ezer iskolát és kétszázötvenezer gyereket mozgatott meg.

Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day®) magyar kezdeményezésből közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. 2015-ben Bulgária és Lengyelország csatlakozott, 2016-ban pedig már húsz európai ország mintegy 1,5 millió diákja vett részt a saját iskolájában, szabadon választott tartalmú, legalább kétórás iskolai sportprogramon.

A Európai Diáksport Nap tavalyi, magyar eseményein több fiatal vett már részt, mint második legnépesebb városunk, Debrecen lakossága. A közös programelem, a 2016 méter lefutása során pedig a magyar diákok több mint 500 ezer kilométert tettek meg, vagyis váltófutásban tizenháromszor futották volna körbe az Egyenlítőt.

Az idei eseményre hazánkban is szeptember 29-én kerül sor, az iskolák regisztrációja már jelenleg is több száznál tart. A szervező Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor elmondta: „Bízunk benne, hogy a csatlakozó iskolák száma idén akár az ezret is elérheti. Szeretnénk, ha a diáksport napjának tradíciója a lehető legtöbb iskolában meghonosodna, és a gyerekeknek minél több élménydús sportprogramban, játékban lenne részük. Ha ugyanis a mozgáshoz, a sportoláshoz élmények társulnak, akkor nagyobb eséllyel alakul ki a fiatalokban a rendszeres mozgás iránti igény”.

Európai Diáksport Napja Magyarország 2016 – Imre Géza ellövi a rajtot

Európai Diáksport Napja Magyarország 2016 – Imre Géza ellövi a rajtot

Az idei Európai Diáksport Napjához itthon a Decathlon is csatlakozott, amely felajánlásaival a sportnap kínálatát igyekszik gazdagítani. A cég ugyanis a szeptember 8-ig regisztráló iskolák közül egy kiválasztott intézménybe sportszerekkel, eszközökkel és animátorokkal települ ki, hogy a gyerekek minél színesebb, változatosabb programokon vehessenek részt.

A sportnap idén is az Európai Bizottság által kezdeményezett, szeptember 23. és 30. között zajló Európai Sporthét (European Week of Sport) keretein belül valósul meg. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi a kontinens lakóit, hogy ezen a héten mozogjanak minél többet, és azután maradjanak is aktívak az egész évben, sőt, lehetőség szerint egész életükben.

Európai Diáksport Napja Magyarország 2016 – Vincze Ottó és Füzi Ákos gyerekekkel focizik

Európai Diáksport Napja Magyarország 2016 – Vincze Ottó és Füzi Ákos gyerekekkel focizik

Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és a legnagyobb magyarországi civil szervezet a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több iskolást vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyaroszágon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát®, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

Forrás: Sajtóközlemény


Megosztás