2019. február 16., szombat

Százhatvan csabai diák tanmentesen kezdte a hetet – GALÉRIA

Sikerrel zárult a Békéscsabai Diákönkormányzat első alkalommal, a Csabagyöngye Kulturális Központban (CsaKK) megrendezett, Békéscsabai Iskolán Kívüli Tannap (BIKT) elnevezésű rendezvénye, amelyen 160 csabai diák ismerkedhetett a város több iskolájával és azok tanulóival.

A programra az iskolai DÖK-elnököket, illetve minden csabai iskolából 15-15 tanuló jelentkezését várták, elsősorban az általános iskolák hetedik-nyolcadik, valamint a középiskolák kilencedik-tizedik évfolyamairól, hogy képviseljék saját intézményüket.

Ahogy azt Puskely Viktóriától, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnökétől megtudtuk, a programon végül kilenc középfokú oktatási intézmény és három általános iskola tanulói vettek részt. Mint mondta, a rendezvénnyel fő céljuk az volt, hogy csökkentsék, illetve lehetőség szerint megszüntessék az iskolákkal szembeni sztereotípiákat, erősítsék az intézmények közötti kapcsolatot, valamint információkkal bővítsék a békéscsabai diákok tudását.

BIKT - Puskely Viktória (Fotó: IfiPress)

Puskely Viktória, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke nyilatkozik a városi televíziónak a rendzevényen
(Fotó: IfiPress)

Ezeknek megfelelően állították össze a rendezvény programját is, amelynek első részében minden résztvevő intézmény bemutatkozott prezentáció és/vagy videó segítségével. Ezt követően a programra jelentkezett százhatvan diákot a városi DÖK tagjainak vezetésével tizenegy csoportra osztották úgy, hogy minden csoportban keveredtek a különböző intézmények tanulói. A csoportfoglalkozások során különböző ismerkedős és csapatépítő feladatok során a fiatalok megismerhették egymást és rengeteg információhoz juthattak más iskolákról, illetve egyáltalán a város diákéletéről, amelyről a rendezvény végén egy vetélkedő során tettek tanúbizonyságot.

Gerda, az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium egyik dákja például elmondta oldalunknak, hogy három-négy más iskolába járó társával is sikerült jobban megismerkednie, akikkel közösen megállapították, hogy mindannyian nagyon leterheltek, nagyjából azonosak a problémáik és mindennapi életük. Mint elmondta, nagyon jól érezte magát, mindössze annyit jegyzett meg, hogy a csoportfoglalkozásokat lehetett volna külön helyiségekben tartani, mert a nagy hangzavarban sokszor nem hallották egymást.

Boldizsár, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának tanulója elmondása szerint korábban nem nagyon barátkozott más iskolákba járó kortársaival, de egy-két új ismeretséget ő is kötött ezen a napon.

Nemcsak a nyilatkozatok, az összkép is azt mutatta, hogy sikeresnek mondható a rendezvény, ahogy azt alábbi galériánk képein is látható. Puskely Viktória elmondása szerint, a városi DÖK minden évben szeretné ezután megrendezni a programot.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: IfiPress


Megosztás