2019. április 25., csütörtök

EuroSkills 2018

Százezer látogatót várnak a szakmák budapesti Európa-bajnokságáraevent

Történetének legnagyobb nemzetközi rendezvényére készül a Hungexpo: szeptember 26-28. között a Budapesti Vásárközpontban rendezik meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkills versenyt, amelyre csaknem 100 ezer látogatót várnak – közölte a Hungexpo Zrt. az MTI-vel.

A kétévente megrendezett EuroSkills versenyen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért, a budapesti döntőn 28 ország 600 versenyzője méri össze tudását 37 szakmában, 500 szakértő és zsűritag előtt. Magyarország 27 szakmában 31 versenyzővel indul.

A EuroSkills nemcsak a főváros számára kiemelt jelentőségű, hanem országimázs formáló rendezvény is, a résztvevők és szponzorok csaknem 20 ezer vendégéjszakát töltenek majd el Budapesten – tájékoztatott a társaság. A közleményben a Hungexpo hangsúlyozta, kiemelten kezeli az EuroSkills rendezvényt, amely a vásárközpont teljes területét, vagyis hat pavilonban és egy rendezvénysátorban, összesen csaknem 60 ezer négyzetmétert foglal el. A versenyek helyszínei az A, D, F és G pavilonokban lesz 40 ezer négyzetméteren, a konferenciákat és a kiállítást a B pavilonban tartják 6 ezer négyzetméteren.

Az eseményen 2.600 négyzetméteres étteremsátor üzemel, ahol egy időben 1.300 vendéget tudnak kiszolgálni. Az 1.400 hivatalos résztvevőt naponta több mint 30 busz szállítja kilenc fővárosi szállodából a Hungexpóra.

Ganczer Gábor, a cég vezérigazgatója a közleményben elmondta, a verseny budapesti megrendezését még 2013-ban kezdeményezték a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen. Négy év előkészítő munka után, most is több százan dolgoznak azon, hogy a nagy presztízsű eseményt sikerre vigyék.

Magyarország 27 szakmában 31 versenyzővel indul

Ezt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) képviseletében Fekete Balázs közölte az M1 aktuális csatorna műsorában. Kiemelte, Magyarország részvétele azért fontos, mert a versenyzők felmérhetik, hogy milyen szinten vannak, valamint új technológiákkal ismerkedhetnek meg, amelyek később beépíthetők a szakképzésbe.

A verseny a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban bárki számára díjmentesen látogatható lesz előzetes regisztrációt követően – tájékoztatott a Hungexpo Zrt.

Forrás: MTI


Megosztás