2019. január 18., péntek - Piroska

Déli pályaudvar (Fotó: YouTube.com)

Vonatindulásig beugorhatsz edzeni: sportközpont lehet a Déli pályaudvar egy részéből

A tervek szerint lesz jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsport-pálya, de a vasúti személyforgalom megmarad.

Sport- és szabadidőközpont lehet a Déli pályaudvar területének egy részén – írja a Magyar Hírlap nyomán a Híradó.hu. A lap a legnagyobb budai pályaudvar üzemi területére tervezett sport és szabadidős beruházások tervezésére kiírt közbeszerzési tervpályázat alapján beszámol arról, hogy egyebek mellett lesz a területen jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsport-pálya.

A nyertes vállalkozónak a tervek elkészítése mellett a bontásról, a kármentesítésről, az engedélyeztetésről és a megvalósíthatóságról is gondoskodnia kell. A pályázatokat november 14-ig kell benyújtani – írja a Magyar Hírlap, emlékeztetve arra, hogy a személyforgalom megmarad a jövőben, az üzemi területeken viszont a Testnevelési Egyetem számára épülnek közcélokat is szolgáló létesítmények.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás