2019. március 22., péntek

Segítség a felsőfokú jelentkezéshez: „#felvételi2017 – felsőoktatásról mindenkinek”

Hiánypótló kiadvány került a könyvesboltok polcaira, mely a felsőoktatási felvételit megelőző, tucatnyi döntésben kívánja segíteni és támogatni a jelentkezőket.

Hiánypótló kiadvány került a könyvesboltok polcaira, mely a felsőoktatási felvételit megelőző, tucatnyi döntésben kívánja segíteni és támogatni a jelentkezőket. A „#felvételi 2017 – felsőoktatásról mindenkinek” nem csak egy alternatív felvételi tájékoztató kiadvány, hanem egyfajta önismereti segédlet is ahhoz, hogy valóban a megfelelő döntést hozza meg a jelentkezés előtt álló diák.

A kiadvány bemutatása alkalmából az Arany János utcai Miegymás kávézóban rendezett tájékoztatón dr. Duró Zsuzsa pályaorientációs tanácsadó rámutatott, milyen sok fontos kérdésben kell dönteni a középiskola végén. Érdemes-e egyáltalán megcélozni a felsőoktatást? Mennyire vagyok tisztában a képességeimmel? Mi érdekel, és miben vagyok tehetséges?

Ezekre a Z generációt foglalkoztató problémákra segít megoldást találni a kiadvány, mely különös figyelmet fordít arra, hogy alkalmazkodjon célközönsége igényeihez. A fiatalokat az Internet világában rengeteg információ éri, ám nem mindig képesek azok rendszerezése. A nyomtatott felvételi tájékoztató segít eligazodni a pályaválasztás útvesztőjében, teljes egészében, komplex módon nyújt rálátást a felsőoktatásra” – emelte ki a pszichológus a könyv egyik nagy erősségét, melyet szerinte olvasni olyan, mintha egy baráttal beszélgetnénk.

A továbbtanulás kapcsán ma már megkerülhetetlen kérdés: külföldön vagy Magyarországon? Milyen szakot, melyik intézményt válasszam? Mi várható a diplomaszerzés után? Hogyan készüljek fel a felvételire, és mihez kezdjek, ha mégsem sikerül? Kenderesi Tamás, az Edutus Főiskola I. évfolyamos hallgatója, olimpikon bronzérmes úszó is hasonló folyamaton van túl.

Elmondása szerint akárcsak a sportban, az tanulás esetében is a befektetett energia a sikereink mérője: „Amennyit beleteszel, annyit várj vissza” – fogalmazott. Az olimpikon fontosnak tartja, hogy rálátása legyen, mi lesz vele a jövőben, szerinte mindig szükséges egy B terv, hogy több lábon álljunk. Egy ilyen felvételi tájékoztató számára is könnyebbséget jelentett volna, mert az Internet kuszaságával ellentétben személyesebb hangvételű és könnyen átlátható.

A kiadvány segítségével lépésről-lépésre haladhatunk előre, míg eljutunk a jelentkezési lap leadásáig, mely ráadásul nem csak idén lesz hasznos, hiszen az útmutatásai alapján a következő években is ugyanezen a döntéseken keresztül vezet a diák útja. A kiadvány megrendelhető a könyvet bemutató www.felveteli2017.hu oldalon és megvásárolható országszerte a könyvesboltokban.

Forrás: IfiPress / Eruditio Oktatási Zrt. - Sajtóközlemény


Megosztás