2019. április 25., csütörtök

Samsung A 2018

Samsung A 2018: olyan, mint a nagyok, csak éppen kifizethető

A koreai óriás bemutatta a Galaxy A família január elején érkező, legújabb tagját. A készülék a koreai gyártó drága készülékeit hozza, szükségképpen kompromisszumokkal, de baráti áron: belepakolt sok vonzó tulajdonságot, ami a luxuskategóriát jellemzi, s kivett belőle néhányat, hogy megfizethető legyen.

A jó hírek közé tartozik, hogy a Galaxy A8(2018) dupla előlapi kamerával, s 18,5:9-es képarányú Infinity Display kijelzővel érkezik. Ami a káván túlnyúló, ível kijelzőt illeti: a faltól falig kijelző az év slágerterméke volt. Divatos, de könnyen törhető, látványos, de nem éppen funkcionális.

Talán a legvonzóbb a készülékben, hogy hátlapjára a már többszörösen bizonyított, 16 megapixeles F1.7 fókuszú lencse került. Igazi újdonság az első, úgynevezett „Élő fókusz” funkcióval felszerelt, dupla előlapi kamerája. Az egyik előlapi kamera 16, a másik 8 megapixeles, F1.9 fókuszú kamerát kapott. Így szelfik készítésekor a kettő között lehet váltani a közelképekről a tiszta és éles hátterű portrékig. A továbbfejlesztett Élő fókusz (Live Focus) funkcióval a kép exponálása előtt és után is egyszerűen beállítható az úgynevezett elmosódó háttérhatás, így művészi hatású fotókat lőhetünk.

Nem maradt el róla a szintén menő AOD (Always On kijelző), az IP68-as szabvány szerint víz- és porállóságú készülék (egészen a leejtésig) ellenáll a külső környezeti hatásoknak, s legfeljebb 256 GB-os microSD-kártyával bővíthető. Ez az első A szériába tartozó telefon, amely kompatibilis a Gear VR rendszerrel.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás