2017. augusztus 18., péntek - Ilona

Rovat: Természet-tudós

Formula Student Hungary (Fotó: YouTube.com)

Formula Student Hungary verseny Győrben

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a konstrukciós versenyt, amelyen mérnökhallgatók versenyeznek saját maguk által épített járműveikkel. A csapatok ezúttal a győri Széchenyi István Egyetem területén kialakított pályán versenyeznek.

A Harry Potter-láz a vadon élő baglyok vesztét okozhatja Ázsiában

A madarak iránti kereslet megnövekedése azért különösen aggasztó, mert az eladásra kínált példányok szinte mindegyikét a vadonból fogják be.

Akkumulátor, töltés

Tippek a telefonakku üzemidejének növeléséhez

Két tényezőtől függ a leginkább, hogy meddig bírja az okostelefon akkuja: az egyik, hogy mennyire strapáltuk az adott napon, a másik, hogy miként bántunk vele a készülék használatba vétele óta.

Platio okospad (Fotó: MTI - Kovács Tamás)

Napenergiával működő okospad a pesti belvárosban – VIDEÓ

A magyar startup által készített okospad a gyorsan merülő okoseszközök ingyenes, ráadásul valóban zöld feltöltésére ad lehetséges megoldást Budapesten, a Városháza Parkban.

Jégtömb, jéghegy

Már öt kilométerre távolodott az Antarktisz-félszigettől a júliusban levált hatalmas jégtömb

A július 12-én a Larsen C selfjégről levált hatezer négyzetkilométer kiterjedésű jégtömb már öt kilométerre távolodott az Antarktisz-félszigettől – számoltak be a kutatók, akik műhold segítségével követik nyomon az A68 nevű jéghegyet.

Környezetszennyezés

Újabb negatív rekordot ért el az emberiség: idén is korábban jött el a túlfogyasztás napja

Ebben az évben az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus másodikára esik a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

Maze Alpha

Óriási, mit ad a Maze Alpha 50 ezer Ft alatt – VIDEÓ

Ma már kevésbé gyorsan ugrunk egy-egy új mobilra, mert nagyjából telített a hazai okostelefonos piac. A kínai gyártók azért időről időre előrukkolnak valami képtelenül alacsony áron kínált készülékkel, amire érdemes felfigyelni.

Muffin, cupcakes

Fénykép alapján megmondja a mesterséges intelligencia, miből készült az étel

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciát, amely az ételről készült fotó tanulmányozásával megmondja, milyen alapanyagokat használtak fel készítéséhez.

First Global Challenge 2017

Magyar csapat nyerte a washingtoni robotépítő verseny fődíját

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

Kolumbusz Kristóf

Kolumbusz Kristóf portugál származását próbálják bizonyítani tudósok

A coimbrai egyetem és a lisszaboni műszaki főiskola (IST) munkatársai DNS-vizsgálatokkal próbálják igazolni Fernando Branco, az IST professzorának elméletét.