2019. május 26., vasárnap

Rovat: Zene komolyan

Komolyzene

#NoBabel – Új komolyzenei programsorozat fiataloknak Pécsen

Új programsorozattal várja a tizenéveseket a Pannon Filharmonikusok Pécsen, a Kodály Központban. Az októberben induló #NoBabel sorozat humoros módon vezetik be a 14-18 éves korosztályt a komolyzene világába.

Mester és tanítványa – Bogányi Gergely és Boros Misi

Közös koncertet ad Bogányi Gergely és Boros Misi a Müpában

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és Boros Misi, a „Virtuózok” című komolyzenei tehetségkutató felfedezettje december 6-án ad közös koncertet Budapesten, a Művészetek Palotájában.

Orgonakoncert

Augusztusban tizenhat városban tartanak OrgonaPont koncertet

28 koncerttel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország OrgonaPont sorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé.

Boros Misi (Fotó: Facebook)

Megjelent Boros Misi zongorista, a Virtuózok felfedezettjének első lemeze

A Kis Virtuózok Alapítvány gondozásában kiadott dupla CD-n a 13 éves zongoraművész tavaly november 15-én, a Müpában adott koncertje hallható.

Első lett New York-ban a „Virtuózok” című tehetségkutató versenyzője

Első helyezést ért el a „Virtuózok” versenyzője, Wendler Enikő fuvolista a VIVO – International Youth Music Competition zenei versenyen, New York-ban.

Kocsis Zoltán (Fotó: MTI - Marjai János)

Elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester

A kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett művészt, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatóját életének hatvanötödik évében érte a halál.

A Virtuózok adnak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában

Október 15-én a második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra.

Több szólamban hirdet felvételt a Magyar Nemzeti Énekkar

Az énekkar művészeti vezetése alt, tenor, bariton és mélybasszus szólamokban hirdetett felvételt. Jelentkezni szakmai életrajzzal emailben lehet szeptember 15-ig.

Jakab Roland Attila képviseli Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózok különdíjasa vasárnap elindult Kölnbe, ahol Magyarországot képviseli a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén. A versenyt élőben közvetíti szeptember 3-án a Duna televízió.

Kökény Tamás nagybőgős nyerte a „Virtuózok” fődíját

Pénteken este rendezték az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának döntőjét, amelyet a Duna és a Duna World élőben közvetített.

Virtuózok

Pénteken lesz a „Virtuózok” élő döntője

A Duna közszolgálati csatornán futó komolyzenei tehetségkutató műsor döntőjében három fiatal közül választhatják ki a nézők, ki nyerje az idei fődíjat.

A nagyok mezőnye lenyűgözte a „Virtuózok” zsűrijét

A nagyok mezőnyéből Váradi László, Jakab Roland Attila és Váradi Gyula jutott tovább a közszolgálati televízió komolyzenei tehetségkutató verseny harmadik, utolsó középdöntőjéből.