2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Rovat: Irodalom

Online versfolyam: már Kanadából is csatlakoztak diákok

Online versfolyamot szervez a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) és a Veritas Kulturális Egyesület április 11-én, a Magyar Költészet Napján, amelyre Kanadából és New Yorkból is csatlakoztak magyar diákok.

Kertész Imre-emléknap Budapesten

„Nyomkeresők” címmel, várossétával és felolvasással Kertész Imre-emléknapot rendez április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága közösen a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval.

Elkészült a világirodalom térképe. Hány művet olvastál közülük?

Egy Reddit-felhasználó világtérképen mutatja be a leghíresebb irodalmi alkotásokat. A térkép egyik különlegessége az, hogy az ismert műalkotások mellett betekintést enged olyan alkotásokba is, melyekről még soha nem hallottunk.

Arany János

Nagyszalontán kezdődik ma az Arany János-emlékév

Az 1817. március 2-án született költőóriás tiszteletére szervezett bicentenáriumi eseménysorozatot Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nyitja meg a költő szülővárosában.

József Attila versével aratott győzelmet a Nemzeti VERSeny nyertese

József Attila „A város peremén” című versével aratott győzelmet Pál Péter lendvai versenyző A Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett verseny döntőjén.

Időutazás villamossal a fővárosban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezve két különjárati, három kocsis, Ganz UV korhű villamost állítottak forgalomba Budapesten, amelyek november 4-ig közlekednek.

Bob Dylan kapja az irodalmi Nobel-díjat

Bob Dylan amerikai költőnek, dalszerzőnek, énekesnek ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését.

Hamarosan újra Olvasás Éjszakája

A könyv-, e-könyv-, és folyóiratkultúrához kapcsolódó programokkal, köztük kötetbemutatókkal, mesematinéval, interaktív és zenei programokkal várja a könyvbarátokat az Olvasás Éjszakája október 8-án.

Paulo Coelho nem ír regényt Radovan Karadzicról

A brazil regényíró Twitter-üzenetben közölte, hogy nem akar regényt írni a volt boszniai szerb vezetőről, ellentétben azzal, ami a Vecernje novosti belgrádi napilap keddi számában olvasható.

Elhunyt Csoóri Sándor költő, író

A kétszeres Kossuth-díjas alkotót hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál hétfő kora hajnalban – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.