2017. április 23., vasárnap - Béla

Rovat: Cool-turmix

A golyóstoll feltalálójáról nyílt emlékkiállítás Hévízen

Találmányok tervei és az első megvalósult példányok, továbbá személyes dokumentumok is láthatók Hévízen azon a kiállításon, amely Bíró László Józsefnek, a golyóstoll feltalálójának állít emléket.

SZTE - Egyetemi Tavasz (Fotó: u-szeged.hu)

Háromszáz program hozza el a tavaszt a Szegedi Tudományegyetemen

Hat hét alatt ötvenöt helyszínen háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az érdeklődőket.

Bicikli- és csónaktúra, valamint koncertek a Tisza-tavi fesztiválon

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is várják az érdeklődőket július 28. és 30. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon.

Rendhagyó közlekedéstörténeti beszélgetős estek indulnak a Kossuth Múzeumhajón

„HajóHíd Estek” címmel közlekedéstörténeti programsorozatot indít március 23. csütörtöktől a Kossuth Múzeumhajón a Közlekedési Múzeum.

Lábbeli-kiállítás a Néprajzi Múzeumban (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Lábbeli-kiállítás nyílik a Néprajzi Múzeumban

A lábbelik kulturális sokszínűségét tekinti át hat kontinens és több mint ezer év cipőin, szandáljain, saruin, getáin és mokaszinjain át a Néprajzi Múzeum március 5-én, vasárnap nyíló, „Bocskor, csizma, paduka” című kiállítása.

A Himnusz eredeti kézirata Gyulán (Fotó: MTI - Rosta Tibor)

Ma van A Magyar Kultúra Napja

Országszerte számos helyen rendeznek ünnepséget, díjakat adnak át, kiállításokat nyitnak. Ezen a napon tartják az Együtt szaval a nemzet című rendezvényt és a Magyar Drámaíró Verseny döntőjét is.

Andrea Bocelli (Fotó: YouTube)

Andrea Bocelli koncertet ad novemberben Budapesten

Az olasz tenor november 25-én, szombaton a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, a koncerten népszerű operarészletek és ismert popalbumainak dalai szerepelnek.

Himnusz

A Himnusz eredeti kottája és kézirata Gyulán lesz látható a hétvégén

Először tekintheti meg együtt a nagyközönség a Himnusz eredeti kottáját és kéziratát, a történelmi dokumentumok A Magyar Kultúra Napja alkalmából pénteken és szombaton lesznek láthatók Gyulán.

Édes hétvége: Sütemény- és Tortafesztivál Budapesten

A mese a fő témája az idei Sütemény- és Tortafesztiválnak, amelyen hagyományos és újhullámos cukrászatok mutatják be termékeiket a hétvégén a Millenáris parkban.

A Magyar Nyelv Napja: számos rendezvény országszerte

Többek között anyanyelvi kalandtúra, ünnepi gála, irodalmi estek, előadások, gyermekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket.