2017. május 28., vasárnap - Emil, Csanád

Rovat: Cool-turmix

Múzeumok Majálisa több mint 120 intézmény részvételével

Több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből május 20-21-én, szombaton és vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kertjébe a 22. Múzeumok Majálisára.

Harminc program a második Kincses Baranya Fesztiválon, Orfűn

Másodszor rendezik meg június 2. és 4. között Kincses Baranya Fesztivált a Pécshez közeli Orfűn: a megye gazdag kulturális és gasztronómiai hagyományainak népszerűsítését célzó rendezvény harminc programot kínál.

Tizennyolc előadás A Tánc Fesztiválján, Veszprémben

Öt nap alatt tizennyolc előadás tekinthető meg a 19. A Tánc Fesztiválja elnevezésű, országos kortárs összművészeti találkozón május 24-28. közt Veszprémben, a Pannon Várszínház szervezésében.

StART Fesztivál fiataloktól fiataloknak a Magyar Nemzeti Galériában

A 16 és 26 év közötti korosztályt megszólító, fiatal önkéntesek és közösségi szolgálatosok által szervezett zenei és művészeti fesztiválra kerül sor május 20-án a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

A Chris Potter Quartet a Budapest Jazz Clubban

A nemzetközi dzsesszélet meghatározó amerikai szaxofonosa, Chris Potter ad koncertet kvartettjével május 18-án, csütörtökön a Budapest Jazz Clubban.

Nemzetközi képregényfesztivál a Dürer Kertben

A Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg május 14-én, vasárnap a fővárosi Dürer Kertben a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált.

Ifieszta ifjúsági táncbörze Debrecenben

Első alkalommal rendezik meg május 13-án az Ifieszta ifjúsági táncbörzét Debrecenben. A hagyományteremtő szándékkal szervezett program illeszkedik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 cím elnyerését célzó törekvésekhez.

Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged Napját

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 12-én, pénteken a XXIII. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen kétszázötven program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

Dargay Attila alkotásaiból látható kiállítás Budapesten (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Dargay Attila alkotásaiból látható kiállítás Budapesten

Idén negyven esztendős minden idők legnézettebb magyar rajzfilmje, a Dargay Attila által rendezett „Lúdas Matyi”. Ez alkalomból látható kiállítás a Pannónia Stúdióban.

Budapesten ad koncertet októberben Ennio Morricone – VIDEÓ

Október 18-án a Papp László Budapest Sportarénában a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a magyar Kodály Kórus kíséretében ad koncertet az olasz művész.