2017. december 18., hétfő - Auguszta

Rovat: Látnivaló

A Gömböc

A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc a magyar leleményességnek állít emléket.

Dunakanyar

Így még biztosan nem láttad a Dunakanyart! – VIDEÓ

Az elmúlt napok esős, felhős időjárásának köszönhetően csodálatos felvétel készült Prédikálószékről a gőzölgő Dunakanyarról. A felvételt az Időkép.hu időjárási portál egyik webkamerája rögzítette.

Kaposvár, Kossuth tér (Fotó: ckg.hu)

A kaposvári Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

A legszebb főtérnek járó különdíjat érdemelte ki a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával, valamint ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters – VIDEÓ

A világ leghíresebb kosárlabda-show csapata négy városban, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben lép pályára. A Harlem Globetrotters legutóbb tavaly lépett fel hazánkban.

Felállították az ország karácsonyfáját Budapesten – GALÉRIA

Pénteken felállították az ország karácsonyfáját a fővárosi Kossuth téren. A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett az Országház elé.

A Jászai Mari tér legszebb platánja lett az Év Fája

A Hős Fa címet A Városliget hős platánja nyerte el, az Országos Erdészeti Egyesület különdíját pedig a ragályi Öreg tölgy kapta. A Jászai Mari téri platán indul az európai Év Fája címért is.

Százezer látogatót várnak a hétvégén a XX. Csabai Kolbászfesztiválra

A hagyományok és az újdonságok ötvözésére helyezik a hangsúlyt a fesztivál szervezői október 28. és 31. között a békéscsabai Városi Sportcsarnok melletti területen.

Kulturális emlék lett Schindler egykori lőszergyára

A cseh kulturális minisztérium kulturális emléknek minősítette Oskar Schindler német gyáriparosnak a kelet-csehországi Brnenecben (Brünnlitz) fekvő egykori lőszergyárát.

A Miskolctapolca Barlangfürdő lett az Év fürdője

A termalfurdo.hu internetes újság által az idén második alkalommal megrendezett megmérettetésre a tavalyinál is több, összesen 190 ezer szavazat érkezett a mintegy 200 magyarországi fürdőre.

Megnyílt Szolnokon a RepTár Interaktív Repülőmúzeum

A honvédelmi miniszter egyedülálló gyűjteménynek nevezte 2,7 milliárd forintból épült létesítményt. Mint mondta, minden múzeum értéktár, a múlt iránti tiszteletet fejezik ki.

Megnyílt a 30. Mesterségek Ünnepe

Nyolcszáz kézműves mester – köztük Üzbegisztán, Kína és Jakutföld alkotói – mutatkozik be csütörtöktől vasárnapig a budai Várban.

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál

A karneváli menetben 16 feldíszített virágkocsi között számos hazai és külföldi művészeti csoport halad majd. A virágkarneváli felvonulást augusztus 20-án élőben közvetíti a Duna Televízió.