2019. április 26., péntek

Rovat: Látnivaló

Cirkuszok Éjszakája - Elefántfürdetés a Balatonban (Fotó: MTI - Varga György)

A Cirkuszok Éjszakája idén is elefántfürdetéssel indul

Idén is elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája a Balatonlellei Napfény strandon – mondta Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója az M1 aktuális csatornán. A programban négy vidéki és egy fővárosi cirkusz vesz részt.

Ikarus EAG E94G (Fotó: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)

Különleges csuklós buszt vásárolt a Közlekedési Múzeum

A legszebb magyar csuklós autóbusznak tartott Ikarus EAG E94G típusú jármű egy példánya a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum legújabb szerzeménye – közölte az intézmény az MTI-vel. Ez a típus volt az Ikarus utoljára fejlesztett csuklós busza.

Fényvillamos (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Idén se hagyd ki a „fényvillamost”!

Budapesten idén is találkozhatsz január 7-ig a hagyományos adventi „fényvillamossal”, vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járattal 11 villamos vonalán.

A Gömböc

A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc a magyar leleményességnek állít emléket.

Dunakanyar

Így még biztosan nem láttad a Dunakanyart! – VIDEÓ

Az elmúlt napok esős, felhős időjárásának köszönhetően csodálatos felvétel készült Prédikálószékről a gőzölgő Dunakanyarról. A felvételt az Időkép.hu időjárási portál egyik webkamerája rögzítette.

Kaposvár, Kossuth tér (Fotó: ckg.hu)

A kaposvári Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

A legszebb főtérnek járó különdíjat érdemelte ki a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával, valamint ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters – VIDEÓ

A világ leghíresebb kosárlabda-show csapata négy városban, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben lép pályára. A Harlem Globetrotters legutóbb tavaly lépett fel hazánkban.

Felállították az ország karácsonyfáját Budapesten – GALÉRIA

Pénteken felállították az ország karácsonyfáját a fővárosi Kossuth téren. A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezett az Országház elé.

A Jászai Mari tér legszebb platánja lett az Év Fája

A Hős Fa címet A Városliget hős platánja nyerte el, az Országos Erdészeti Egyesület különdíját pedig a ragályi Öreg tölgy kapta. A Jászai Mari téri platán indul az európai Év Fája címért is.

Százezer látogatót várnak a hétvégén a XX. Csabai Kolbászfesztiválra

A hagyományok és az újdonságok ötvözésére helyezik a hangsúlyt a fesztivál szervezői október 28. és 31. között a békéscsabai Városi Sportcsarnok melletti területen.

Kulturális emlék lett Schindler egykori lőszergyára

A cseh kulturális minisztérium kulturális emléknek minősítette Oskar Schindler német gyáriparosnak a kelet-csehországi Brnenecben (Brünnlitz) fekvő egykori lőszergyárát.

A Miskolctapolca Barlangfürdő lett az Év fürdője

A termalfurdo.hu internetes újság által az idén második alkalommal megrendezett megmérettetésre a tavalyinál is több, összesen 190 ezer szavazat érkezett a mintegy 200 magyarországi fürdőre.