2017. augusztus 19., szombat - Ilona

Rovat: Suli, karrier

Nyelvvizsga

Január elsejétől lesz ingyenes az első nyelvvizsga

Az első nyelvvizsga megszerzésének állami támogatása jövőre átlagosan 34.500 forintos megtakarítást jelent a fiataloknak és családjuknak – olvasható az Emmi közleményében.

Megindult a hajsza a kollégiumi férőhelyekért. Hol, mennyiért és ki jut hozzá?

Az augusztus nemcsak a szabadságok időszaka, ilyenkor keresnek kollégiumi helyet a felsőoktatásban tanuló diákok. Kollégiumi körkép az egyetemi városokból a Kossuth Rádió „Napközben” című műsorában.

ELTE

Az ELTE minőségi gazdaságtudományi képzést kíván nyújtani

Az egyetem ehhez az ország legkiválóbb oktatóit igyekszik összegyűjteni; a júniusban meghirdetett oktatói pályázatokra több intézményből számos jelentkezés érkezett.

METU JUMP

Betör a programozóképzések piacára a Budapesti Metropolitan Egyetem

Idén ősztől indul a METU JUMP junior szoftverfejlesztő képzés, melynek részleteit az érdeklődők 2017. augusztus 24-én egy infó est során személyesen is megismerhetik.

Szegedi Tudományegyetem (SZTE)

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, azok számára, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek a felsőoktatásba.

Laptop

Elindult a pótfelvételi eljárás, jelentkezni 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség

A ponthatárokat előreláthatólag 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Közel 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, a legtöbb hallgató az ELTE-re került be

Az idén az általános felvételi eljárásban jelentkező 105.868 fiatalból 72.641-en nyertek felvételt – mondta Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szerda este eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. Az idén is több szakon kiemelten magas pontszám kellett a felvételin.

Pont Ott Parti 2015

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

A diákokat idén is várják a hivatalos Pont Ott Partira, a főváros XI. kerületében, valamint több vidéki városban: Békéscsabán, Egerben, Pécsen, Salgótarjánban, Szekszárdon és Zalaegerszegen.

Hallgató, laptop

Továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések a felsőoktatásba jelentkezőknél

Közel 106 ezer, egészen pontosan 105.868 fő jelentkezett valamely 2017. szeptemberben induló képzésre – derül ki a Felvi.hu által közzétett gyorsjelentésből.