2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Rovat: Suli, karrier

Stabilak az országos kompetenciamérés eredményei

Nem érzékelhető tendenciaszerű változás, stabilak az országos kompetenciamérés eredményei az elmúlt években – mondta Ostorics László, az Oktatási Hivatal osztályvezetője.

HÖOK

Jövőkép programot indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK)

A kezdeményezés célja, hogy feltárják és összegezzék a felsőoktatás területén jelentkező feszültségeket, problémákat – közölte a hallgatói szervezet elnöke.

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

A jövő év elejétől ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az EMMI család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Május 5-én, pénteken kezdődnek a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi vizsgái

A horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik május 5-én a 2016/2017-es tanév tavaszi érettségi időszaka.

A középiskolába jelentkezők közel 97 százaléka felvételt nyert

Az idei középfokú felvételik során a jelentkezők 96,9 százaléka (79.363 diák) nyert felvételt középfokú oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal.

Középiskolásoknak indít karrierprogramot az Észak-Alföldön a GE (Fotó: MTI - Balázs Attila)

Középiskolásoknak indít karrierprogramot az Észak-Alföldön a GE

A 2018 októberéig tartó projektben a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium vesz részt.

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka

Április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal lehet módosítani.

Szakmák Éjszakája 2017

Több mint 4.600 programmal várja a látogatókat a Szakmák Éjszakája

Másodszor rendezik meg ma, április 21-én este 18 órától az ország több mint száz településén a Szakmák Éjszakáját, amely Európa egyik legjelentősebb pályaorientációs eseménye.

Április végéig ingyen online jegyzet egyetemistáknak

Az Akadémiai Kiadó több mint száz egyetem és főiskola előtt nyitja meg online könyvtárát, melyben jelenleg 154, a felsőoktatásban leginkább használt tankönyv és jegyzet áll a hallgatók rendelkezésére.

Hamarosan új gyakornoki programot hirdet a jegybank

Az MNB eddig 10 egyetemmel kötött együttműködési megállapodást, jelen pillanatban is tárgyal a Szegedi Tudományegyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) újabb megállapodásról.