2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Rovat: Suli, karrier

Diákhitel

Ismét csökken a diákhitelek kamata

Július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról 2,3 százalékra csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata, a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső része továbbra is 2 százalék marad.

Hallgató, laptop

A többletpontokra való jogosultságot is igazolni kell

Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból, azonban azok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot!

Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között, sőt néhol munkaerőhiány is van

A nyári diákmunkáknál az idén is széles a választék, sőt a nyári diákmunka területén is tapasztalható a munkaerőhiány a kevesebb tanuló, illetve a több álláslehetőség miatt.

Dolgoznál a nyáron? Ismerd meg a diákmunkával kapcsolatos szabályokat és előírásokat!

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes.

Érettségi 2017: véget értek az írásbeli vizsgák

Befejeződtek az írásbelik, a 2016/17-es tanév május-júniusi érettségi vizsgáinak következő állomásaként június 8-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a fiatalok?

Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a fiatalok?

A munkaadók szerint a cég hírneve és a lelkes hozzáállás, a diákok szerint a versenyképes fizetés és a nyelvtudás a leghangsúlyosabb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor.

Szeptembertől ingyenes tankönyv a kilencedikeseknek is

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik – jelentette be az oktatási államtitkár.

Érettségi (Fotó: MTI - Honéczy Barnabás)

Érettségi 2017: a német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák

Az eddigi tárgyakhoz hasonlóan idegen nyelvből is vannak változások az idén: a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

Érettségi (Fotó: MTI - Bodnár Boglárka)

Érettségi 2017: túl vannak az angol írásbelin is a diákok

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint ma, május 11-én a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi időszakának angol írásbeli vizsgáin középszinten 1.157 helyszínen 52.522, emelt szinten 129 helyszínen 10.273 diák adott számot tudásáról.

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Érettségi 2017: az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák

Az eddigi tárgyakhoz hasonlóan idegen nyelvből is vannak változások az idén: a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.