2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Rovat: Ország-világ

Hőségriasztás, hőségriadó

Másodfokú hőségriasztást adtak ki hétfő éjfélig: ezeket fontos tudni!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban, ezért Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár másodfokú hőségriasztást adott ki.

Szent István-bazilika, Budapest (Fotó: IfiPress)

Lengyel-magyar ifjúsági találkozó Budapesten

2017. június 30-án, pénteken lengyel-magyar ifjúsági találkozót és kegyképkoronázást tartanak a budapesti Szent István-bazilikában és az előtte lévő téren.

SZTE (Fotó: www.u-szeged.hu)

Szeged nyerte az egyetemi szépségversenyt

Toronymagasan az SZTE-t választották a legtöbben a legszebb magyar egyetemi campusnak. Az eduline.hu portál egyetemi szépségversenyén közel 14 ezer szavazott kapott a Tisza-parti universitas.

Tartozik a diákszövetkezet (Fotó: M1 Híradó)

Hiába mentek bérüket felvenni, zárt ajtó fogadta a diákokat

Általában a májusi fizetésüket várják azok a tanulók, akik annak a diákszövetkezetnek dolgoztak, amelyik a múlt héten előzetes letartóztatásba került ügyvéd-politikus érdekeltségébe tartozik.

Otto Warmbier

Elhunyt az Észak-Koreából kómában hazaszállított amerikai egyetemista

Az ohiói Cincinnatiban hétfőn elhunyt az amerikai egyetemista, Otto Warmbier, akit a múlt héten kómában szállítottak haza Észak-Koreából, ahol 17 hónapig tartották fogva.

Három napig bolyongott két fiatal a világ legnagyobb földalatti temetőjében

Két reszkető fiatal fiút találtak szerdán a francia főváros alatti katakombákban. A 16 és 17 éves srácok egy titkos bejáraton juthattak be a földalatti temetkezési hely lezárt alagútjaiba, de a sötétben eltévedtek.

Idén is átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a „Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016” díjat, közülük is a legjobbak pénteken a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket.

Környezetszépítő akció: Keresd és szeresd a TERET!

Az Új Nemzedék Központ (ÚNK) környezetszépítő akciót hirdet önkénteseknek június 17., szombatra. Az akció keretében tizennyolc nagyváros egy-egy közösségi terét teszik szebbé a fiatalok.

Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet – Számos tábor és munkalehetőség vár a nyár folyamán

Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet.

A 30 éves Erasmus programot ünnepelték Strasbourgban

Az Erasmus program egységesítette Európát a fiatalok körében, a résztvevők generációjának kulcsfontosságú szerepe van a kontinens jövőjének építésében – jelentette ki Navracsics Tibor.