2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Rovat: Ország-világ

Nem engedtek át az osztrák határon egy zuglói diákokat szállító buszt – vizsgálat indult

Az illetékes tankerületi központ vizsgálja a vasárnap, műszaki hiba miatt az osztrák határról visszafordított, zuglói diákokat, szülőket és pedagógusokat szállító autóbusz esetét – közölte a Klebelsberg Központ.

MÁV-START (Fotó: IfiPress)

Jelentősen változik a Keleti és Nyugati pályaudvari vonatok menetrendje

Szombattól hétfőig, felújítás miatt jelentősen változik a Keleti, illetve a Nyugati pályaudvarra érkező, vagy onnan induló vonatok menetrendje – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Diaszpórában és szórványban élő magyar fiatalok érkeznek Magyarországra

Mintegy 750, diaszpórában és szórványban élő magyar fiatal érkezik Magyarországra áprilisban a Rákóczi Szövetség szervezésében – közölte a szervezet.

Erasmus+ 30 Szabadegyetem

Erasmus+ 30 Szabadegyetem – Harminc éves az Erasmus program

Egy világutazó blogger, egy díjnyertes cukrász, egy ifjúsági olimpiai bajnok és egy televíziós műsorvezető – mi a közös bennük? Kiderül május 5-én, az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen.

Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten (Fotó: MTI - Marjai János)

Több tízezren tüntettek vasárnap Budapesten

Egyes információk szerint 70-80 ezren demonstráltak vasárnap a fővárosban a felsőoktatási törvény módosítása ellen és a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett.

Jéghoki és jótékonyság: a rászoruló gyerekeken most te is segíthetsz

A különleges hétvégi programon nem csupán izgalmakkal és testcselekkel teli élményt kapnak a résztvevők, de lehetőségük nyílik arra is, hogy segítsenek a rászoruló gyerekeknek.

Újraélesztés

Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek

A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására.

Jön a hetedik Lézengő Diákok Kulturális Eseménye (LIKE) Békéscsabán – FRISSÍTVE

Április 6-án, csütörtökön 13 és 20 óra között ismét várja Békéscsaba diákjait és fiataljait a város diákönkormányzata immár hagyományos rendezvényére, a LIKE-ra.

Georadar, folyóvízi terepasztal, térképészet – Idén is földrajzverseny az SZTE-n

2017. április 7-8-án kerül megrendezésre az SZTE VI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny az SZTE TTIK, Földrajzi, Földtudományi Intézetének tanszékein.

Áprilisi programkavalkád a Csodák Palotájában

A festészet, az atomenergia, a repülés, a kémia, a robotok, a geológia, az immunológia és az űrkutatás tudománya is teret kap áprilisban a Csodák Palotája programkínálatában.