2017. augusztus 18., péntek - Ilona

Rovat: Ország-világ

Norcia 2016

Önkéntes európai fiatalok segítenek a tavalyi földrengés sújtotta olaszországi régiók újjáépítésében

Az Európai Szolidaritási Testület tizenhat fiatal önkéntese segítséget nyújt a súlyosan megrongálódott történelmi épületek rekonstrukciójában.

Melbourne

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint

Az ausztrál város sorozatban a hetedik alkalommal végzett az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett listájának élén, ezzel megelőzte Vancouvert, amely eddig hatszor szerepelt a rangsor élén. Budapest a harminchatodik.

Iskola, suli

Kötelező lesz az egyenruha viselése a szerbiai általános iskolákban

Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.

Internetfüggő

Elhunyt egy kínai fiatal, akit internetfüggőség miatt kezeltek

Kínában, az úgynevezett „kiképzőtáborokban” az internet- és játékfüggőséget kezelik. Néhányuk katonai jellegével vívott ki magának hírnevet, ám ezeket számos kritika is éri túl kemény módszereik miatt.

University of London

Kikerült a tananyagból az első angol nyelvű erotikus regény a Londoni Egyetemen

A diákok sértőnek találják, ezért kikerült a tananyagból az angol nyelven született első, „Fanny Hill – Egy örömlány emlékiratai” című erotikus regény a Londoni Egyetemen.

BKK, HÉV

A Sziget Fesztivál idején sűrűbben közlekedik a szentendrei HÉV

Sűrűbben és éjszakai is közlekedteti a szentendrei (H5-ös) HÉV-et a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Sziget fesztivál ideje alatt, augusztus 9 és 16 között.

Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, Teherán (Fotó: ioi2017.org - Mohsen Azadeh)

Magyar sikerek a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

Több díjat, köztük egy aranyérmet hoztak el a magyar versenyzők a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról, Teheránból – közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

Sam Kanizay (Fotó: YouTube.com)

Különös, apró tengeri állatok „harapdálták” meg egy srác lábát Ausztráliában

Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a 16 éves fiúnak, akit apró, atka méretű tengeri állatok „harapdáltak” meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál.

Albérleti szerződés

Albérletbe költözöl az egyetem miatt? Ezekre figyelj szerződéskötéskor!

Mire figyeljünk, milyen albérleti szerződést kössünk, hogy ne érjen hátrány bennünket? A Kossuth Rádió „Napközben” című műsora látta el tanácsokkal a hallgatókat.

Bankkártya

K&H: a fiatalok több mint harmadának van megtakarítása

A fiatalok több mint harmadának van megtakarítása, a legnagyobb részük lakásra gyűjt – derül ki a K&H negyedéves, a 19-29 éves fiatalok elégedettségét mérő jóléti index felméréséből.