2019. május 26., vasárnap

Rovat: Ez + Az

Laptop

Te biztonságban érzed személyes adataidat a közösségi oldalakon?

A közösségi médiát legaktívabban használó 18-45 év közötti korosztály 81 százalékát aggasztja személyes adatainak biztonsága egy kutatás szerint.

YouTube

A fiatalok miatt szigorított a legnépszerűbb videómegosztó oldal

Szigorításokat vezetett be a videófeltöltés irányelveiben a YouTube, ugyanis a fiatalok között népszerű, viccesnek szánt kihívások és beugratások sokszor végződtek balesettel vagy halállal.

Golflabda méretű aranyrögre bukkantak Skóciában (Fotó: YouTube.com)

Golflabda méretű aranyrögre bukkantak Skóciában

Ötvenezer font értékű, hatalmas aranyrögre bukkantak egy skóciai folyóban. A 85,7 grammos fogás a hírek szerint ötszáz éve a legnagyobb az Egyesült Királyságban. A lelőhelyet titokban tartják, nehogy aranyásók árasszák el a környéket.

Szelfi

Szelfirekord a Balaton Fesztiválon

A legtöbb személy által egyszerre, egy időben elkészített szelfi tömegszerű rekordja már nem először kerül megdöntésre Magyarországon, a közelmúltban rendezett Balaton Fesztiválon ismét kísérletet tettek a magyar szelfirekord megdöntésére.

Videó, operatőr

Bónusz kereseti lehetőség a legjobb Youtubereknek

Mint ismert, a Videósbolt.hu felkarolta a legmenőbb magyar vloggereket, és központilag árulja a logójukkal díszített pólókat, bögréket és táskákat. De maga a YouTube se hagyja (nagyon) cserben azon videósait, akik szeretnének saját márkázott termékeket árulni, legalábbis Amerikában.

Magyarország Szépe - Miss World Hungary 2018 (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Vésztői lány lett Magyarország legszebbje

A vésztői Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna Televízió és a Duna World csatorna vasárnap este élőben sugározta. A győztes egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Vissza a jövőbe (Fotó: YouTube.com)

Csaknem százezer dollárért kelt el Marty McFly önbefűzős cipője

Csaknem 100 ezer dollárért (26 millió forintért) kelt el egy önbefűzős Nike-cipő, amelyet Michael J. Fox viselt a Vissza a jövőbe című film folytatásában – számolt be róla kedden a BBC News.

Magyarország szépe 2018 (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

A karizma is számít – Napok múlva kiderül, ki lesz Magyarország szépe

Már csak néhány nap van hátra, és kiderül, ki a legszebb hazánkban. A Balatoni nyár pénteki műsorában a döntősöket látva biztosan kijelenthető, a felkészülés finisében tartó lányok szépsége miatt a zsűrinek igen nehéz dolga lesz.

Vörös vari négyes ikrek a Nyíregyházi Állatparkban (Fotó: MTI - Balázs Attila)

Cuki négyes ikrek a Nyíregyházi Állatparkban

Átestek életük első orvosi vizsgálatán a Nyíregyházi Állatparkban korábban született vörös vari (Varecia rubra) négyes ikrek. A jelenleg hathetes makik közül ketten hímek, ketten pedig nőstények. A vari a világ legnagyobb termetű makifaja.

Ron Palmer és Kimberley Dean (Fotó: YouTube.com)

A szerelem olykor nagyon türelmes…

Az amerikai pár története forgatókönyvért kiált, hiszen ilyen dolgok legtöbbször csak a romantikus filmekben történnek. Kimberley Dean és Ron Palmer románca így nem is csoda, hogy hamar bejárta a világsajtót, miután kimondták a boldogító igent.

Kövesd élőben az ESTÖRI döntőjét!

Kövesd élőben az ESTÖRI verseny döntőjét!

Április 18-án, szerdán rendezik meg a kismartoni Esterházy–kastély Haydn Termében az országos Esterházy kreatív történelmi verseny idei döntőjét, amelyet élő adásban is követhettek a YouTube-on délelőtt 10 órától délután 5 óráig.

Facebook

Csak két egyszerű szabályra kell figyelnünk a Facebookon

Változtat adatvédelmi beállításain a Facebook. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy átnézhessék és törölhessék korábbi megosztásaikat. Minderre azután került sor, hogy kiderült, a közösségi oldal csaknem 50 millió felhasználó adataival élt vissza az amerikai elnökválasztási kampányban.