2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Rovat: Ez + Az

Mióta van csokiból a húsvéti tojás?

A tojást hozó nyuszi már a XVI. század óta létezik, már ekkor ajándékokkal és tojásokkal lepték meg szeretteiket az emberek. Csokitojást azonban először csak a XIX. században adhattak egymásnak az emberek.

Ne ajándékozz élő állatot!

Húsvét: akármilyen aranyos és kedves, ne ajándékozz élő állatot!

Az állatvédők minden Húsvét előtt felhívják a figyelmet az állattartás felelősségére, ennek ellenére évről-évre sok kisállat kerül a menhelyekre az ünnepek után, és ők még a szerencsésebbek…

Idén egy amerikai étterem lett a legjobb a világon

A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme a The World’s 50 Best Restaurants elnevezésű ranglista szerint, amely a világ 50 vezető éttermét sorolja fel.

Április bolondja: ne haragudj meg senkire ma, ha megtréfál!

Április elseje van, a népszokás szerint az, akit ma rászednek, a bolondját járatják vele, az április bolondja. Bár több országban elterjedt szokás, eredete nem tisztázott.

Eladó egy kisváros az Egyesült Államokban

Két pennsylvaniai helyi lap is jelentette, hogy eladó az állam nyugati vidékén fekvő, még kisvárosnak is alig nevezhető Reduction település. Az ára másfél millió dollár.

Repül az idő: jön a nyári időszámítás, hajnalban elszáll egy óra

Vasárnap vesztünk 60 percet – hajnali két óra helyett már három óra lesz –, ugyanis kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart.

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

A Microsoft társalapítójának jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin. A lista 1.850 olyan személyt sorol fel, akinek becsült vagyon eléri az 1 milliárd dollárt.

Egy felújított Messerschmitt ME 109 napjainkban

Pilótástul talált rá egy második világháborús német vadászgép roncsaira egy fiú Dániában

A 14 éves diák történelemleckéje miatt indult kincsvadászatra édesapjával a családi birtokon, amikor rátaláltak a Messerschmitt darabjaira.

Kora tavaszi gida-boom a Szegedi Vadasparkban (Fotó: Szeged.hu/Szegedi Vadaspark - Endrédi Lajos)

Kora tavaszi gida-boom a Szegedi Vadasparkban

Márciusig egy tucat kecskegida látta meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban. Náluk kedvesebb és megkapóbb látványt a tavasz első napjaiban nehéz elképzelni.

Valentin-nap

Még mindig a desszert és a virág a legnépszerűbb

Változatlanul a desszert és virág a legnépszerűbb Valentin-napon, de az átlagosnál több fogy italokból és a szíves díszítésű ajándékokból. Az ünnephez kapcsolódó termékek forgalma többszörösére nő.