2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Rovat: Hírek

Diákhitel

Ismét csökken a diákhitelek kamata

Július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról 2,3 százalékra csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata, a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre eső része továbbra is 2 százalék marad.

Hőségriasztás, hőségriadó

Másodfokú hőségriasztást adtak ki hétfő éjfélig: ezeket fontos tudni!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban, ezért Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár másodfokú hőségriasztást adott ki.

Szent István-bazilika, Budapest (Fotó: IfiPress)

Lengyel-magyar ifjúsági találkozó Budapesten

2017. június 30-án, pénteken lengyel-magyar ifjúsági találkozót és kegyképkoronázást tartanak a budapesti Szent István-bazilikában és az előtte lévő téren.

Nem indul magyar sportoló az ifi atlétikai VB-n

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége úgy döntött, hogy biztonsági okok miatt nem küld versenyzőket Kenyába, a július 12-én kezdődő ifjúsági világbajnokságra.

Hallgató, laptop

A többletpontokra való jogosultságot is igazolni kell

Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból, azonban azok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot!

Evie Clair

Megható pillanatok az amerikai tehetségkutatóban: a 13 éves lány beteg édesapjáért énekelt – VIDEÓ

Több fiatal tehetség is feltűnt már az idei, immár tizenkettedik szezonját futó America’s Got Talent televíziós tehetségkutatóban, ám most nemcsak a tehetség, hanem az érzelmek is előtérbe kerültek.

SZTE (Fotó: www.u-szeged.hu)

Szeged nyerte az egyetemi szépségversenyt

Toronymagasan az SZTE-t választották a legtöbben a legszebb magyar egyetemi campusnak. Az eduline.hu portál egyetemi szépségversenyén közel 14 ezer szavazott kapott a Tisza-parti universitas.

Diáksport

Debrecenben ünnepel az idén 30 éves diákolimpiai mozgalom

Négynapos fesztivállal Debrecenben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a diákolimpiai mozgalom – jelentette be a Magyar Diáksport Szövetség elnöke az esemény sajtótájékoztatóján.

A repülőn jött a világra, egész életében ingyen utazhat

A repülőn jött a világra, egész életében ingyen utazhat

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.

Tartozik a diákszövetkezet (Fotó: M1 Híradó)

Hiába mentek bérüket felvenni, zárt ajtó fogadta a diákokat

Általában a májusi fizetésüket várják azok a tanulók, akik annak a diákszövetkezetnek dolgoztak, amelyik a múlt héten előzetes letartóztatásba került ügyvéd-politikus érdekeltségébe tartozik.