2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Rovat: Hírek

Stabilak az országos kompetenciamérés eredményei

Nem érzékelhető tendenciaszerű változás, stabilak az országos kompetenciamérés eredményei az elmúlt években – mondta Ostorics László, az Oktatási Hivatal osztályvezetője.

Nem engedtek át az osztrák határon egy zuglói diákokat szállító buszt – vizsgálat indult

Az illetékes tankerületi központ vizsgálja a vasárnap, műszaki hiba miatt az osztrák határról visszafordított, zuglói diákokat, szülőket és pedagógusokat szállító autóbusz esetét – közölte a Klebelsberg Központ.

Hihetetlen: földönkívülinek adta ki magát, így csalt ki pénzt másoktól

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki magát földönkívülinek kiadva csalt ki összesen mintegy 400 millió forintot több sértettől.

A tollaslabdázó Krausz Gergely kijutott a világbajnokságra

Krausz Gergely világranglista-helyezése alapján indulási jogot szerzett a tollaslabdázók augusztusi, glasgow-i világbajnokságára. Magyar női induló nem lesz a VB-n.

HÖOK

Jövőkép programot indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK)

A kezdeményezés célja, hogy feltárják és összegezzék a felsőoktatás területén jelentkező feszültségeket, problémákat – közölte a hallgatói szervezet elnöke.

Nagy Futam (Fotó: MTI)

Ötödször rendezik meg a technikai sportok fesztiválját

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutató május elsején, Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo közreműködésével.

5. Dunai Regatta

Rekordnagyságú mezőny az idei Dunai Regatta versenyen

Több mint hétszáz nevezés érkezett a jövő szombaton, azaz május 6-án a Műegyetem rakparton ötödik alkalommal sorra kerülő Dunai Regatta sport- és kulturális fesztivál sporteseményeire.

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

A jövő év elejétől ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az EMMI család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Május 5-én, pénteken kezdődnek a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi vizsgái

A horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik május 5-én a 2016/2017-es tanév tavaszi érettségi időszaka.

BRSE (Fotó: Facebook/BRSE)

Röplabdaünnep szerda este Békéscsabán

A városvezetés és a szurkolók április 26-án, szerdán este köszöntik a Szent István téren a hihetetlen szezont produkáló Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) csapatát, sportszakembereit és vezetőit.