2019. április 26., péntek

Rovat: Hírek

Kórház, orvos, ápoló

Másfél milliárd forintos ösztöndíjprogram indult egészségügyi hallgatóknak

Csaknem másfél milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben részt vevő, nappali és levelező munkarendben tanuló hallgatóknak.

Robot

Ösztöndíjprogramot hirdetett a robotika iránt érdeklődők számára a RoboCup Szövetség

Elsősorban egyetemi karok, PhD-hallgatók és posztdoktorok jelentkezését várják arra a nemzetközi ösztöndíjprogramra, amelyet a robot kutatási-oktatási projektekkel foglalkozó RoboCup Federation (RCF) hirdetett meg.

Péni István (Fotó: MTI - Krizsán Csaba)

Péni István remekelt a légfegyveres Budapest bajnokságon

A sportlövők háromrészes válogatósorozatának második állomásán az UTE klasszisa 632,3 kört ért el a 60 lövéses alapversenyben, s mivel Sidi Péter nem indult a viadalon, óriási fölénnyel végzett az élen.

Dingó

Dingó támadt egy kisfiúra az ausztráliai Fraser-szigeten

A sziget dingói kíváncsibbak és merészebbek, mint a kontinensen élők, ezért a hatóságok arra intik a turistákat, ne etessék őket és egyedül ne járják a szigetet.

Police

Egy hatéves fiú pisztollyal a zsebében jelent meg az iskolában Ohióban

A tanárokat valaki telefonon értesítette, hogy az egyik diák zsebében valami nehéz tárgy van. A tanárok vették el a fútól a fegyvert.

Laptop

Te biztonságban érzed személyes adataidat a közösségi oldalakon?

A közösségi médiát legaktívabban használó 18-45 év közötti korosztály 81 százalékát aggasztja személyes adatainak biztonsága egy kutatás szerint.

Tanul, diák

Ne magolj, tanulj! Tuti tippek vizsgázóknak!

Mindenki utál vizsgázni, de vannak módszerek, amikkel segíthetünk saját magunknak, hogy ne a aznap akarjunk több ezer oldalt bemagolni. Íme, néhány tipp, ami segíthet a felkészülésben, és javíthat az eddigi technikádon!

YouTube

A fiatalok miatt szigorított a legnépszerűbb videómegosztó oldal

Szigorításokat vezetett be a videófeltöltés irányelveiben a YouTube, ugyanis a fiatalok között népszerű, viccesnek szánt kihívások és beugratások sokszor végződtek balesettel vagy halállal.

Utazás

Több mint 14 ezer európai fiatal kap idén ingyenes InterRail-bérletet

Több mint 14.500 kalandvágyó európai fiatal kap idén ingyenes InterRail vasúti bérletet a DiscoverEU elnevezésű új uniós kezdeményezés keretében – jelentette be hétfőn az Európai Bizottság.

K&H Vigyázz, kész, pénz!

Durván hiányos pénzügyi ismeretekkel lépnek ki a családi fészekből a magyar fiatalok

Január 18-ig nevezhetnek a csapatok a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre, a győztesek iskoláiknak összesen 3,5 millió forintot nyerhetnek.

Állásinterjú

A rugalmas munkavégzést értékelik legtöbbre a pályakezdők

A jó fizetésnél is fontosabbnak értékelik a rugalmas munkavégzést a közép- és felsőoktatásban tanulók a PwC Magyarország felmérése szerint. A megkérdezettek a munkatársakat nevezték a harmadik legfontosabbnak.

Utazás

A három legfontosabb tudnivaló a Campus Mundi ösztöndíjról

Öt dokumentum – egy pályázati felület – akár 350.000 forint ösztöndíj, vagyis akár a magyar átlagbér kétszereséből is gazdálkodhatsz, ha kipróbálnád magad egy külföldi egyetemen.