2017. augusztus 19., szombat - Ilona

Rovat: Hírek

Norcia 2016

Önkéntes európai fiatalok segítenek a tavalyi földrengés sújtotta olaszországi régiók újjáépítésében

Az Európai Szolidaritási Testület tizenhat fiatal önkéntese segítséget nyújt a súlyosan megrongálódott történelmi épületek rekonstrukciójában.

Real Madrid

A bajnok Real Madrid nyerte a labdarúgó spanyol Szuperkupát – VIDEÓ

Az idegenbeli 3-1-es sikerét követően a szerdai visszavágón a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a kupagyőztes FC Barcelonát. A királyi gárda már az első félidőben egyértelműsítette, hogy a Szuperkupa idén Madridba kerül.

Melbourne

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint

Az ausztrál város sorozatban a hetedik alkalommal végzett az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett listájának élén, ezzel megelőzte Vancouvert, amely eddig hatszor szerepelt a rangsor élén. Budapest a harminchatodik.

A HMS Queen Elizabeth (Fotó: YouTube)

Minden idők legnagyobb brit hadihajója megérkezett anyakikötőjébe

Anyakikötőjébe, a dél-angliai Portsmouth-ba érkezett minden idők legnagyobb brit hadihajója, a Queen Elizabeth, amely várhatóan 2023-ban áll teljesen hadrendbe.

Iskola, suli

Kötelező lesz az egyenruha viselése a szerbiai általános iskolákban

Az új tanév a szerbiai általános iskolások számára jelentős változásokat hoz, Mladen Sarcevic oktatási miniszter bejelentése szerint ugyanis minden általános iskolában kötelező lesz az egyenruha használata.

Nyelvvizsga

Január elsejétől lesz ingyenes az első nyelvvizsga

Az első nyelvvizsga megszerzésének állami támogatása jövőre átlagosan 34.500 forintos megtakarítást jelent a fiataloknak és családjuknak – olvasható az Emmi közleményében.

Internetfüggő

Elhunyt egy kínai fiatal, akit internetfüggőség miatt kezeltek

Kínában, az úgynevezett „kiképzőtáborokban” az internet- és játékfüggőséget kezelik. Néhányuk katonai jellegével vívott ki magának hírnevet, ám ezeket számos kritika is éri túl kemény módszereik miatt.

University of London

Kikerült a tananyagból az első angol nyelvű erotikus regény a Londoni Egyetemen

A diákok sértőnek találják, ezért kikerült a tananyagból az angol nyelven született első, „Fanny Hill – Egy örömlány emlékiratai” című erotikus regény a Londoni Egyetemen.

Műsorvezetői tehetségkutató a Bartók Rádióban

Műsorvezetői tehetségkutató a Bartók Rádióban

A Bartók Rádió rádió műsorvezetőket keres: a tehetségkutató győztese fél évig a rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítheti tudását. Jelentkezési határidő: szeptember 22., kedd éjfél.

Férfi felsőtest

Orvosa szerint a helyi gyorséttermi kajától nőtt női melle egy fiúnak Kínában

A kínai gyorséttermeket okolta egy kínai orvos, aki megszabadította A-kosaras keblétől 19 éves páciensét, és azt tanácsolta neki, hogy kerülje az ilyen ételeket, főleg a sült csirkét, a szójatejet és a méhpempőt.