2019. április 26., péntek

Rovat: Test, lélek, egészség

Ősz

Itt az igazi ősz, de feldobhatod a borús napokat

Ugyan a nyár idén sokáig tartotta magát, valójában szeptember közepén is „napozhatnékunk” támadt a gyönyörű napsütésben és a majd’ 30 ⁰C-os melegben, az ősz azért nem hagyja magát „lenyomni”.

B-Life Strand Egészség- és Sportfesztivál

Országos fesztivál indult az egészségért

Tartalmas és aktív kikapcsolódás vidéki városok fürdőhelyein: Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megteremtője országos egészségfesztivál keretében igyekszik megszerettetni a mozgást és az egészséges életmódot a strandolókkal.

Védd az agyad! Kerüld el ezeket a rossz szokásokat!

Hallhattál már korábban olyan figyelmeztetéseket, miszerint a napfény hiánya és a dohányzás káros az agynak, de nem biztos, hogy nagy figyelmet fordítottál a betartásukra. Pedig komoly betegségeket előzhetnénk meg azzal, ha leszoknál ezekről a káros szokásokról.

Restart Fesztivál

Júliusban kezdődik a Restart Fesztivál Zalaegerszegen

Az egészséges életmódra, a mozgás és a sport fontosságára hívja fel a figyelmet a Keresd ami beindít, ami újraindít mottóval meghirdetett Restart Fesztivál Zalaegerszegen július második és harmadik hétvégéjén.

Kullancs

Nem árt óvatosnak lenni, a kullancsok fele ugyanis fertőz!

A kullancsok fele fertőz valamilyen betegséggel – mondta a Magyar Kullancsszövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. A legfontosabb a védekezés, de persze itt sem mindegy, hogy mivel és hogyan!

Ivóvíz

Szokj rá a vízre! Kell a folyadék!

A víz az egyik alapvető lételemünk, mely nélkül csak néhány napot bír ki a szervezet, majd leáll a működése, míg élelmiszer nélkül akár 4-6 hetet is képesek vagyunk kibírni. De mennyi folyadékra van szükségünk? Hogyan és miért szokjunk rá?

Mérges, arrogáns

Arrogáns vagy? Nem? Akkor miért tűnsz annak?

Egy óvatlan pillanat, egy „olyan” hangsúllyal mondott szó, mondat, egy apró kis figyelmetlenség, vagy éppen nem odafigyelés, és máris megkapod, hogy hogy lehetsz te ilyen arrogáns, figyelmetlen meg miegymás! Pedig te nem is…!

Testsúly

Elkerülhetik a felnőttkori cukorbetegséget a túlsúlyos gyerekek

Egy nagyszabású dán tanulmány szerint a serdülőkori túlsúlyosság különösen káros lehet, ám ha a serdülőkorig a gyermek visszanyeri normális testsúlyát, az sokat számíthat az egészsége szempontjából.

Keresd a Vészkijáratot! – Workshop diákoknak, szülőknek, tanároknak

A Tilos az Á Könyvek egy rendhagyó workshopra hívja a tanárokat, diákokat és szülőket, hogy együtt gondolkodjanak és beszélgessenek a látható és láthatatlan problémákról: Kamasznak lenni nem könnyű – Keresd a Vészkijáratot!

Nyelvnyújtás, nyelv

Hányszor mosol fogat egy nap? És nyelvet?

Nem is gondolnánk, hogy a napi kétszeri fogmosás sem elegendő ahhoz, hogy tökéletes biztonságban tudjunk fogainkat, ínyünket. S hogy miért? A nyelvünkről ugyanis elfeledkezünk…

Ne edd meg, ha ilyen áfonyás fehér csokit vettél!

Figyelj oda, ha ilyen áfonyás fehér csokit vettél!

Lengyelországban gyártott, szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehér csokoládé kerülhetett kereskedelmi forgalomba Magyarországon. Ha már ettél a visszahívásban szereplő csokiból, illetve néhány napon belül észleled a szalmonella tüneteit, feltétlenül fordulj orvoshoz!

Sokan és sokszor megfeledkeznek róla, pedig a kézmosás akár életet is menthet

A statisztikák szerint hétből egy ember biztos, hogy nem mos kezet WC-használat után. Sokak számára még mindig nem egyértelmű, miért is fontos a kézmosás. Pedig, ha tudnák, hányféle betegséget lehet elkerülni vele!