2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Rovat: Táplálkozás

Joghurt

Készíts otthon jeges-joghurtos finomságokat!

Itt a kánikula, ilyenkor mindig jól esik egy fagyi, jégkrém, jeges tea, hideg gyümölcs vagy limonádé. Nekünk van ezen kívül ötletünk, amivel ráadásul a családot és a barátaidat is elkápráztathatod.

Mandulás a Balaton idei fagyija

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Balaton fagyija versenyt, melynek győztese a Festeticsék Mandulás Csókja fagylalt lett. A cukrász szerint egyre nyitottabbak vagyunk az újdonságokra.

Cseresznye

Ha még nem is a ropogós, de már érik a cserkó – RECEPTTEL

A cseresznyének amellett, hogy rákmegelőző hatása van, segít a csontok erősödésében, de még a pattanások csökkentésében, sőt a fogyásban is. Mindemellett van még egy jó tulajdonsága… finom!

Korai gyümölcseink, avagy ezeket érdemes szeretni májusban

Különösen C-vitaminban gazdag az egres, az eper és a meggy, ami egészen jól jön a hosszúnak tűnő tél után, de nemcsak emiatt érdemes őket egytől-egyig szeretned!

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös torták a döntőben

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe 5-5 torta került.

Országos Étterem Hét (Fotó: etteremhet.hu)

Mától vasárnapig tavaszi Országos Étterem Hét

Március 13-19-ig kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai az Országos Étterem Héten hazánk 120 közép- és felső kategóriás éttermében.

Palacsintaleves

Mindenki szereti a palacsintát, de palacsintalevest ettél már? – RECEPTTEL

Nincs olyan korosztály, aki ne szeretné a palacsintát. De ki hallott már olyat, hogy leves is készülhet belőle? Nos mi, és ezt most meg is osztjuk veletek!

Előző nap készült, szeletelhetetlen kenyér (Fotó: IfiPress/olvasói fotó)

Mégis, mi az, amit a boltokban kenyér néven ránk sóznak?

Egyik olvasónk osztotta meg velünk esetét az általa vásárolt kenyérnek nevezett valamivel, ami már gyártásának napján sem volt valami jó, de másnap még a suliból is elkésett miatta.

A tavasz első zöldsége a hónapos retek, érdemes beilleszteni az étrendbe – RECEPTTEL

Nagyon régi és nagyon hasznos növényünk a retek – talán nem is hinnénk, mennyi mindenre jó ez a szendvicsbe és salátába rakva igen ízletes zöldség.

Táplálkozás

Egészségesebbé tenné a Ficsak és az Emmi a sulibüfék kínálatát

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza, a kezdeményezést támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is.