2019. május 26., vasárnap

Rovat: Élet-módi

Ősz

Itt az igazi ősz, de feldobhatod a borús napokat

Ugyan a nyár idén sokáig tartotta magát, valójában szeptember közepén is „napozhatnékunk” támadt a gyönyörű napsütésben és a majd’ 30 ⁰C-os melegben, az ősz azért nem hagyja magát „lenyomni”.

B-Life Strand Egészség- és Sportfesztivál

Országos fesztivál indult az egészségért

Tartalmas és aktív kikapcsolódás vidéki városok fürdőhelyein: Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megteremtője országos egészségfesztivál keretében igyekszik megszerettetni a mozgást és az egészséges életmódot a strandolókkal.

Védd az agyad! Kerüld el ezeket a rossz szokásokat!

Hallhattál már korábban olyan figyelmeztetéseket, miszerint a napfény hiánya és a dohányzás káros az agynak, de nem biztos, hogy nagy figyelmet fordítottál a betartásukra. Pedig komoly betegségeket előzhetnénk meg azzal, ha leszoknál ezekről a káros szokásokról.

Málna

Addig egyél hazai málnát, amíg még tudsz!

Az 1980-as években közel 7 ezer hektáron 25-30 ezer tonna málna termett, ami az ezredfordulóra mintegy 1500 hektárra és 10-15 ezer tonnára zsugorodott, azóta pedig még tovább csökkent a termőterület. Pedig a málna nemcsak finom, hanem egészséges is.

Restart Fesztivál

Júliusban kezdődik a Restart Fesztivál Zalaegerszegen

Az egészséges életmódra, a mozgás és a sport fontosságára hívja fel a figyelmet a Keresd ami beindít, ami újraindít mottóval meghirdetett Restart Fesztivál Zalaegerszegen július második és harmadik hétvégéjén.

Kullancs

Nem árt óvatosnak lenni, a kullancsok fele ugyanis fertőz!

A kullancsok fele fertőz valamilyen betegséggel – mondta a Magyar Kullancsszövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. A legfontosabb a védekezés, de persze itt sem mindegy, hogy mivel és hogyan!

Bemutatkoztak az idei nyár slágervárományos fagyijai (Fotó: Juhász Tibor)

Bemutatkoztak az idei nyár slágervárományos fagyijai

Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleroval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket. Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik.

Ivóvíz

Szokj rá a vízre! Kell a folyadék!

A víz az egyik alapvető lételemünk, mely nélkül csak néhány napot bír ki a szervezet, majd leáll a működése, míg élelmiszer nélkül akár 4-6 hetet is képesek vagyunk kibírni. De mennyi folyadékra van szükségünk? Hogyan és miért szokjunk rá?

Mérges, arrogáns

Arrogáns vagy? Nem? Akkor miért tűnsz annak?

Egy óvatlan pillanat, egy „olyan” hangsúllyal mondott szó, mondat, egy apró kis figyelmetlenség, vagy éppen nem odafigyelés, és máris megkapod, hogy hogy lehetsz te ilyen arrogáns, figyelmetlen meg miegymás! Pedig te nem is…!

Testsúly

Elkerülhetik a felnőttkori cukorbetegséget a túlsúlyos gyerekek

Egy nagyszabású dán tanulmány szerint a serdülőkori túlsúlyosság különösen káros lehet, ám ha a serdülőkorig a gyermek visszanyeri normális testsúlyát, az sokat számíthat az egészsége szempontjából.

Keresd a Vészkijáratot! – Workshop diákoknak, szülőknek, tanároknak

A Tilos az Á Könyvek egy rendhagyó workshopra hívja a tanárokat, diákokat és szülőket, hogy együtt gondolkodjanak és beszélgessenek a látható és láthatatlan problémákról: Kamasznak lenni nem könnyű – Keresd a Vészkijáratot!

Nyelvnyújtás, nyelv

Hányszor mosol fogat egy nap? És nyelvet?

Nem is gondolnánk, hogy a napi kétszeri fogmosás sem elegendő ahhoz, hogy tökéletes biztonságban tudjunk fogainkat, ínyünket. S hogy miért? A nyelvünkről ugyanis elfeledkezünk…