2018. március 18., vasárnap - Sándor, Ede

DVBBS

Rendőrség: nem történt nemi erőszak a DVBBS öltözőjében a tavalyi Soundon

Semmi sem bizonyította, hogy szexuális erőszakot követtek volna el a kanadai DVBBS DJ duó tagjai a múlt évi Balaton Sound fesztiválon. A két DJ-t és menedzserüket kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítják.

Mindezt a rendőrség közölte honlapján a Zsaru magazinra hivatkozva. A magazinnak Kasznár Gyula, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője a múlt nyáron történtekről elmondta: a Zamárdiban rendezett fesztivál főszervezője több fiatal lány egyidejű rosszullétéről értesítette őt, két fesztiválozó lány pedig elmondta, hogy három barátnőjük az egyik színpad mögötti úgynevezett backstage konténerrészlegében „bódult tüneteket produkált”.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Az alezredes hozzátette, az érintetteket az egészségügyi sátorban ellátták, és megtudták, hogy előzőleg – a fesztiválról asszisztense és menedzsere társaságában sietősen távozó – DVBBS öltözőjében jártak vendégként. Felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen anyagot fogyasztottak és szexuális kényszerítés áldozatává váltak, ezért az országot elhagyni készülő DJ-ket és kísérőiket elfogták a ferihegyi repülőtéren. A szexuális bűncselekmény elkövetésének gyanúját erősítették a négy ember csomagjaiban talált pikáns intim segédeszközök és óvszerek is – tette hozzá.

A három lány nem emlékezett arra, hogy mi történt a konténerben, de tudatuknál lévő társaik sem számoltak be inzultusról. „A nőgyógyászati vizsgálatok szexuális cselekményt nem állapítottak meg” – hangsúlyozta a rendőrkapitány, aki kitért arra, hogy a DJ duó tagjait, az asszisztenst és a menedzsert a repülőtérről Siófokra vitték, de vallomást nem tettek, a gyorsteszt viszont csak az asszisztensnél nem mutatott ki droghasználatot.

Szunomár Csaba kiemelt fővizsgáló a lapnak elmondta: megtudták, „a zenekarnak szokása koncertje végén néhány nőt színpadra szólítani, majd lehetőséget adni nekik, hogy a backstage-ben beszélgessenek, koccintsanak velük”. Hangsúlyozta, „semmi sem támasztotta alá azt a feltevést, hogy drogokkal, pszichoaktív szerekkel kábították volna el őket, rosszullétükre a leglogikusabb magyarázat az, hogy a 18-21 év közötti vékony lányok szervezete megsínylette a tömény szeszesitalok fogyasztását”.

Semmi sem bizonyította, hogy a zenekar tagjai szexuális bűncselekményt követtek volna el Zamárdiban, hirtelen eltűnésükre a botránytól való félelmük a magyarázat – mondta. A fővizsgáló szólt arról is, hogy a kábítószer birtoklásával gyanúsított zenészek és menedzserük szabadlábon védekezhetnek, ha az ügyészség további vizsgálatot nem kér, akkor a rendőrség a napokban lezárja az eljárást.

Forrás: MTI


Megosztás