2019. május 26., vasárnap

DVBBS

Rendőrség: nem történt nemi erőszak a DVBBS öltözőjében a tavalyi Soundon

Semmi sem bizonyította, hogy szexuális erőszakot követtek volna el a kanadai DVBBS DJ duó tagjai a múlt évi Balaton Sound fesztiválon. A két DJ-t és menedzserüket kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítják.

Mindezt a rendőrség közölte honlapján a Zsaru magazinra hivatkozva. A magazinnak Kasznár Gyula, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője a múlt nyáron történtekről elmondta: a Zamárdiban rendezett fesztivál főszervezője több fiatal lány egyidejű rosszullétéről értesítette őt, két fesztiválozó lány pedig elmondta, hogy három barátnőjük az egyik színpad mögötti úgynevezett backstage konténerrészlegében „bódult tüneteket produkált”.

Az alezredes hozzátette, az érintetteket az egészségügyi sátorban ellátták, és megtudták, hogy előzőleg – a fesztiválról asszisztense és menedzsere társaságában sietősen távozó – DVBBS öltözőjében jártak vendégként. Felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen anyagot fogyasztottak és szexuális kényszerítés áldozatává váltak, ezért az országot elhagyni készülő DJ-ket és kísérőiket elfogták a ferihegyi repülőtéren. A szexuális bűncselekmény elkövetésének gyanúját erősítették a négy ember csomagjaiban talált pikáns intim segédeszközök és óvszerek is – tette hozzá.

A három lány nem emlékezett arra, hogy mi történt a konténerben, de tudatuknál lévő társaik sem számoltak be inzultusról. „A nőgyógyászati vizsgálatok szexuális cselekményt nem állapítottak meg” – hangsúlyozta a rendőrkapitány, aki kitért arra, hogy a DJ duó tagjait, az asszisztenst és a menedzsert a repülőtérről Siófokra vitték, de vallomást nem tettek, a gyorsteszt viszont csak az asszisztensnél nem mutatott ki droghasználatot.

Szunomár Csaba kiemelt fővizsgáló a lapnak elmondta: megtudták, „a zenekarnak szokása koncertje végén néhány nőt színpadra szólítani, majd lehetőséget adni nekik, hogy a backstage-ben beszélgessenek, koccintsanak velük”. Hangsúlyozta, „semmi sem támasztotta alá azt a feltevést, hogy drogokkal, pszichoaktív szerekkel kábították volna el őket, rosszullétükre a leglogikusabb magyarázat az, hogy a 18-21 év közötti vékony lányok szervezete megsínylette a tömény szeszesitalok fogyasztását”.

Semmi sem bizonyította, hogy a zenekar tagjai szexuális bűncselekményt követtek volna el Zamárdiban, hirtelen eltűnésükre a botránytól való félelmük a magyarázat – mondta. A fővizsgáló szólt arról is, hogy a kábítószer birtoklásával gyanúsított zenészek és menedzserük szabadlábon védekezhetnek, ha az ügyészség további vizsgálatot nem kér, akkor a rendőrség a napokban lezárja az eljárást.

Forrás: MTI


Megosztás