2018. augusztus 16., csütörtök - Ábrahám

Stephen King: Az

Rekordokat döntött bemutatója hétvégéjén a Stephen King-horroradaptáció

A New Line és a Warner Bros. „Az” című filmjére 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban, de a film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott.

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros. stúdiók „Az” című Stephen King-horroradaptációja, amelyre 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók – adta hírül a Varity.com.

A film minden korábbi várakozásokat felülmúlva 2017 harmadik legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta, ugyanannyit, mint a „Pókember: Hazatérés”. Csupán a „Szépség és a Szörnyeteg” és a „Galaxis őrzői 2.” nyitott jobban idén az észak-amerikai mozikban.

Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. A sztárok felsorakoztak benne, és még van lehetőség arra, hogy a hétvégén tovább növeljük a bevételt” – nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke.

A szakemberek szerint az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a hét végén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok egy nagy részét veszélyezteti, és az ottani nézők elmaradása mintegy öt százalékkal csökkenti a bevételt. A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott.

Stephen King története egy csapat gyerekről szól, akik összeállnak, hogy legyőzzék a városukat rettegésben tartó démont. A regény két különböző idősíkon – gyerekként és felnőttként – mutatja be a főszereplők életét.

A mozis toplista második helyére az „Újra otthon” című romantikus filmdráma került, messze elmaradva a horrorfilmtől. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén. A Lionsgate stúdió „Sokkal több mint testőr” című vígjátéka áll a box-office harmadik helyén 4,9 millió dollár bevétellel.

Forrás: MTI


Megosztás