2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Pereszlényi Alexandra indul az ifjúsági szakács világbajnokságon

A Gundel Étterem szakácsa, Pereszlényi Alexandra képviseli Magyarországot szeptemberben a frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon.

A Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2017 versenybe jutásért Pereszlényi Alexandra kilenc étterem ifjú, 27 év alatti szakácsait győzte le a magyar Chaine Egyesület által rendezett válogatón – tájékoztatta az MTI-t az esemény kommunikációjával foglalkozó cég. Az ifjúsági verseny ünnepélyes eredményhirdetését a Magyar Tudományos Akadémián tartották gálavacsora keretében.

A versenyzőknek egy „meglepetéskosár” alapanyagaiból 3 óra alatt kellett egy háromfogásos menüsort elkészíteniük négy főre. Az ifjú séfeknek 1 durbincsot, 2 tanyasi csirkét, 1 fej karfiolt, fél kilogramm friss epret, 1 doboz friss áfonyát, 3 chilit és 4 vaníliarudat kellett kötelezően használniuk az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a szakmai zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A konyhai zsűrizésnél a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználását, a tisztaságot, az időtakarékosságot, a kóstoló zsűrizésnél pedig az ízhatást, a megjelenést-tálalást és az eredetiséget pontozták.

Forrás: MTI


Megosztás