2018. április 21., szombat - Konrád

Budapesti Értéktőzsde (Fotó: BÉT)

Pénzügyi akadémiát hoz létre a Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Pénzügyi Akadémia (BPA) Zrt. néven, 80 millió forint alaptőkével leányvállalatot hoz létre a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). Az oktatással foglalkozó cég várhatóan már ősszel megkezdheti tevékenységét.

Az igazgatóság a BÉT honlapján kedden közzétett határozat szerint július 4-én döntött a rendkívüli közgyűlés összehívásáról, amelynek napirendjén a leányvállalat alapítása is szerepel.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Az igazgatóság a közgyűlés számára készült előterjesztésben kifejti: az oktatás nem része a BÉT alaptevékenységének, de a tőzsde vezetősége a nemzetközi példák alapján úgy gondolja, hogy a tőkepiac fejlesztése hatékonyabban valósítható meg, ha a pénzügyi kultúra széles körű, de elsősorban szakmai szereplőknek szóló fejlesztése is megvalósul.

Az előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy a BÉT egy új cég létrehozásával erősítse pénz- és tőkepiaci képzési tevékenységét, az új leányvállalat szerezze meg a képzések megtartásához szükséges hatósági, OKJ-s és egyéb felnőttképzési engedélyeket. Mivel azonban az oktatás nem szorosan vett tőzsdei feladat, érdemes a tevékenységet kiszervezni, és a képzési intézményt a tőzsde oktatási céljainál szélesebb szolgáltatási körrel, külön állóan működtetni és maximálisan kihasználni, hogy a BÉT áll az intézmény mögött – tették hozzá.

Forrás: MTI


Megosztás