2019. március 26., kedd

Virtuózok

Pénteken lesz a „Virtuózok” élő döntője

A Duna közszolgálati csatornán futó komolyzenei tehetségkutató műsor döntőjében három fiatal közül választhatják ki a nézők, ki nyerje az idei fődíjat.

Péntek este lesz a Duna közszolgálati csatornán futó komolyzenei tehetségkutató műsor, a „Virtuózok” élő fináléja, amelyben három fiatal közül választhatják ki a nézők, ki nyerje a 12 millió forinttal és tengerentúli fellépési lehetőséggel járó fődíjat. A „Virtuózok” döntőjét pénteken 20 óra 30 perctől sugározza élőben a Duna Televízió.

A nézők telefonos applikáción keresztül vagy SMS-ben szavazhatnak Holozsai Eszter fuvolistára, Kökény Tamás nagybőgősre és Váradi Gyula hegedűsre. A verseny második és harmadik helyezettje 6-6 millió forintot és európai fellépési lehetőséget nyer – mondta el Medvegy Anikó, a „Virtuózok” főszerkesztője a finálét beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) több olyan tehetséget is támogat, akik nem jutottak be a fináléba, közülük nyeri meg valaki a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a kölni Eurovision Young Musicians versenyen.

Peller Mariann, a „Virtuózok” licenctulajdonosa elmondta, hogy a klasszikus zenei tehetségkutató nyertese a New York-i Carnegie Hall-ban, a második és harmadik helyezett a Berlini Filharmonikusok Koncerttermében és a londoni Cadogan Hall-ban mutatkozhat be a 2016/2017-es évadban.

A pénteki döntőben Mikósa Erika és Molnár Levente operaénekesek duettjét is hallhatja majd a közönség. Molnár Levente is különdíjjal jutalmaz majd egy virtuózt, aki a világ legismertebb koncerttermeinek egyikébe kísérheti majd el az énekest. Emellett számos különdíjat osztanak ki.

A „Virtuózok” Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amely 2014-ben nagy sikerrel debütált a közmédiában. A versenyre három korcsoportban, 6-12 éves, 13-17 éves és 18-23 éves zenészek jelentkezését várták.

A válogató adások idén április 15-én indultak, ezt a korcsoportos középdöntők és a döntő követték. A korcsoportok három nyertese méri össze tudását a pénteki fináléban. Az öttagú zsűri a pénteki adásban már csupán véleményezheti a produkciókat, a végső győztesről a közönség szavaz.

Forrás: MTI


Megosztás