2018. december 10., hétfő - Judit

Palacsintaleves

Mindenki szereti a palacsintát, de palacsintalevest ettél már? – RECEPTTEL

Nincs olyan korosztály, aki ne szeretné a palacsintát. De ki hallott már olyat, hogy leves is készülhet belőle? Nos mi, és ezt most meg is osztjuk veletek!

A palacsinta finom! Különféle töltelékekkel, például kakaósan, túrósan, lekvárosan, mákosan, pudingosan. Vagy rakottan, egymásra rétegezve, esetleg rántva, hússal megtöltve. De frissen kisütve, minden nélkül is isteni, amikor éppen csak leugrik a finom tészta a palacsintasütőről. Szóval, a palacsinta mindenhogy finom, és nincs olyan korosztály, aki ne szeretné.

Fogadjunk azonban, hogy palacsintalevesről még nem sokan hallottatok! Most ezt is megismerhetitek, vagy akár el is készíthetitek meglepetésként a családnak. Természetesen, nem azt kell elképzelni, hogy egy karikákra vágott túrós palacsinta kerül a levesbe betétként, de azért izgalmas ételnek ígérkezik ez a leves így is. Íme, a recept.

Palacsintaleves

(A kép illusztráció)

Palacsintaleves

Hozzávalók

A leveshez:
  • 1 kg hús (ha lehet, akkor marha, de a sertéshús is megteszi)
  • 1 db babérlevél
  • 1 db hagyma
  • 5 szem bors
  • fél csokor metélőhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • só, bors
A palacsintához:
  • 1,25 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, a húst megmossuk és fél liter vízben megfőzzük. A vízbe mindenképpen kerüljön bele a bors és a babérlevél! A keletkező habot mindig szedjük le a léről! A „levesbetéthez”, vagyis a palacsintához a tojást, tejet, lisztet keverjük simára, és egy késhegynyi só is kerüljön a tésztába! 10 perc pihentetés után mehet az olaj a palacsintasütőre, és indulhat a „sütkérezés”. Ha mind kisült, tekerd fel a palacsintákat és karikázd fel őket!

Ezután pucold meg a zöldséget, és szeld vékony csíkokra! Ha a hús megfőtt, vedd ki a léből, ezt a húslét szűrd le, majd egészítsd ki, hogy 1 liternyi lé legyen, forrald fel, majd főzd meg benne a répát, aztán tedd bele a palacsintacsíkokat! Ízesítsd sóval, borssal, és metélőhagymával megszórva tálald!

Jó étvágyat!



Megosztás