2019. április 26., péntek

Rongyoló 2018 (Fotó: IfiPress)

Ötödik alkalommal rendezték meg a Rongyoló Ifjúsági Fesztivált Békéscsabán – GALÉRIA

A város egyetlen nyári ifjúsági fesztiváljára minden eddiginél több fiatal volt kíváncsi július 13-14-én, ami nem is csoda, hiszen az egyébként szintén fiatalok által megálmodott és megvalósult rendezvény évről-évre egyre nevesebb előadókat vonultat fel.

Szerkesztőségünk a tavalyi és tavalyelőtti Rongyolón is ott volt, így van némi rálátásunk a rendezvényre, de egyáltalán nem kell szakértőnek lenni annak megállapításához, hogy a fesztivál lépésről-lépésre fejlődik: minden évben van valami újdonság, a szervezők pedig nem kapkodnak, türelmesek, nem akartak és akarnak egyből valami monumentálisat alkotni. Megsüvegelendő ez a hozzáállás, talán ezért is kapnak oly sok segítséget másoktól.

A Rongyoló egyik legnagyobb vonzereje talán abban rejlik, hogy többféle zenei ízlést is kiszolgál, teret ad helyi tehetségek bemutatkozásának, akik mellett évről-évre egyre nevesebb előadók állnak színpadra. Mindezt úgy, hogy lehetőség van a kikapcsolódásra, remek beszélgetésekre, vagy egyszerűen némi ejtőzésre így a nyár közepén, nem beszélve arról, hogy a belépésért nem kell súlyos összegeket kifizetni.

Persze, mindenki igényét nem lehet kielégíteni, de szemre is megállapítható, hogy egyre többen kíváncsiak a fellépőkre és magára a rendezvényre. Bár nincsenek konkrét számadataink, de a fesztivál idén minden bizonnyal látogatottsági csúcsot hozott, ami leginkább a Fish!, a Bëlga, valamint Andro fellépésének köszönhető, hiszen ezeken voltak a legtöbben, de a délutáni órákban és a többi koncerten is sokkal több fiatalt láttunk, mint korábban, a hangulat pedig a endezvény egész ideje alatt remek volt.

Öt év után bátran ki lehet jelenteni, hogy a szervező srácok ötlete nem légből kapott, ügyesen teszik a dolgukat, ami remélhetőleg további fiataloknak is meghozza majd a kedvét ahhoz, hogy bátran merjenek ötletelni, tervezni. Ha pedig még össze is fognak majd, vagy legalábbis segíteni fogják egymást (pl. a tapasztalatok átadásával, egymás népszerűsítésével, stb.), akkor további olyan sikeres kezdeményezések valósulhatnak meg a városban, amiket fiatalok hoznak létre fiataloknak.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: IfiPress


Megosztás