2019. február 16., szombat

Őszi újdonságok a Pagonytól kicsiknek

A hazai és a nemzetközi kortárs gyerekirodalom kiválóságai is megtalálhatók a Pagony nyár végi, őszi újdonságai között, de folytatódik és bővül a „Most én olvasok!”-sorozat is, valamint a legkisebbek is gazdagodhatnak friss, haladó szemléletű képeskönyvekkel.

A Pagony nyár végi, őszi újdonságai között mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs gyerekirodalom kiválóságai is helyet kaptak. Sok vicces és érzékeny iskolai történet mellett folytatódik és bővül a „Most én olvasok!”-sorozat is, ami szakmai alapossággal, lassan és biztosan építi fel a kezdő olvasók szövegértési kompetenciáját. Mindemellett a legkisebbek is gazdagodhatnak friss, haladó szemléletű képeskönyvekkel, szórakoztató mesékkel.

Ovisoknak

Harcos Bálint: „Szofi a vidámparkban”

Alig két éve, hogy szépen csendesen betüsszentette magát Szofi a gyerekirodalomba, most pedig a sorozat hatodik kötete jelenik meg a szófogadatlan, dacos kislány főszereplésével.

Harcos Bálint dacmeséi és Cristina Quiles fergeteges rajzai a kipukkadó nevetésig fokozzák a történeteket. Hol a szöveg erősíti a rajzokat, hol pedig a képek fokozzák egy-egy mondat humorát. Könyvről-könyvre nő az összhang, ezúttal a huncut kislány vidámparkba szeretne menni. Csakhogy (télen) zárva van a vidámpark. Szánkózni viszont lehet! Szofi felül a szánkójára, és átsuhan a parkon, át a játszótéren, át a karácsonyi vásáron, át az állatkerten… Végül berepül a lezárt vidámparkba, amely épp (téli) álmot alszik. Vagyis csak aludt. Eddig.

Korosztály: 3-6 éveseknek
Megjelenés: október
Ár: 1.990,- Ft

Dániel András: „Kuflik a láthatatlan réten”

Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, főszereplésükkel társas- és kártyajáték született, és sorra jelennek meg a az új történetek könyvben is. Dániel András abszurd mesei világa egyszerre lopja be magát a kicsik és nagyok szívébe.

A kuflikkal már sok minden megesett, de ilyen még sohasem! Reggelre kelve szőrén-szálán eltűnt otthonuk, az elhagyatott rét! Vajon mi történhetett? Fityirc és barátai megpróbálnak rájönni a titokra, ami nem egyszerű feladat, hiszen egy láthatatlan réten még a titkok is láthatatlanok!

Persze, egy látható réten sem mindig könnyű az élet! A másik mesében Hilda elindul, hogy keressen magának egy csinos kalapot, de egyáltalán nem olyat talál, amilyet szeretett volna…

Szökdécselj hát a kuflik nyomában, mert velük soha, de soha nem lehet unatkozni!

Korosztály: 3-7 éveseknek
Ár: 1.990,- Ft

Dániel András: „Kuflik a láthatatlan réten”

Dániel András: „Kuflik a láthatatlan réten”

Julia Donaldson: „A nyomozókutya”

Julia Donaldson verses meséi elképesztően népszerűek szerte a világon, és mióta megjelent A graffaló, már a magyar olvasó-, vagy inkább hallgatóközönség is rajong érte. Eredeti, szellemes, mégis rendkívül otthonos, mély bölcsességet sugárzó világa magával ragadja az egész családot! Ezúttal Sara Ogilvie csodálatos rajzaival ismerhetitek meg Nellit, a hős nyomozókutyát és gazdáját, Petit! Igazi nyomozós történet könyvtárrajongóknak, tele humorral, rímmel és frappáns fordulatokkal.

Korosztály: 4-7 éveseknek
Megjelenés: szeptember
Ár: 2.490,- Ft

Igaz Dóra: „Tesómese”

Hurrá, van egy kistesóm! Cuki, szeplős orrú kislány. Vagyis várjunk csak! Ez mégsem vicces: folyton szétrombolja a váramat, megeszi az utolsó kekszet, és mindig ő választ mesét. Juj, de bosszantó! Inkább ajándékozzuk el! Igaz, hogy akkor nem volna kivel játszanom… És ki enné meg a répámat a levesből? Na jó, maradjon! De csak, ha nem idegesííít!

Ha jártak már hasonló gondolatok a fejedben (márpedig melyik nagytesónak ne jártak volna?), vidd haza ezt a könyvet, és ha a tesód épp nagyon idegesítő, vedd elő a mókás képeket, vidulj fel, és ne feledd: nem vagy egyedül!

Korosztály: 3-6 éveseknek
Megjelenés: szeptember

Nagyovisoknak, kisiskolásoknak

Vadadi Adrienn: „Leszel a padtársam?”

Vadadi Adrienn meséi már belopták magukat az ovisok szívébe. Érzékeny történetei pontosan azokat a pillanatokat ragadják meg a gyerekek mindennapjaiból, amik természetesnek tűnnek – nekünk felnőtteknek – a gyerekek mégis megakadnak tőlük, forgatják magukban és nem mindig találnak feloldást. A nagyszerű írónő az ovisok után most végre segít az elsősöknek is megrázkódtatások nélkül beülni az iskolapadba! Jól ismert szereplői: Lea, Peti, Maja, Ákos, Dorci, Dani szeptembertől iskolába mennek! Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány. Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, mint Maja, ki magabiztosan, mint Lea, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tartogatnak az elkövetkező hetek!

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 3.490,- Ft

Vadadi Adrienn: „Leszel a padtársam?”

Vadadi Adrienn: „Leszel a padtársam?”

Vadadi Adrienn-Kőszeghy Csilla: „Kockacukor lovassuli” (foglalkoztató füzet)

A „Kockacukor lovassuli” volt az idei év legnépszerűbb lovaskönyve. Most a hozzá készült foglalkoztató füzettel gyakorolhatják a kisiskolások a vonalvezetést, a sormintákat és sok más gondolkodós, rajzolós, színezős, vagdosós, ragasztgatós feladatot. Amire szükséged lesz: színesek, olló, stiftragasztó, fonal.

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 990,- Ft

Iskolakezdőknek és olvasni tanulóknak

Davide Cali: „Azért nem írtam leckét, mert…”, „Azért kértem az iskolából, mert…”

Késtél az iskolából? Nem írtál leckét? Akkor ez a te könyved! Davide Cali, író, illusztrátor karikaturista. Több mint negyven könyve közül eddig Az ellenség volt olvasható magyarul. Benjamin Chaud több mint hatvan könyvet illusztrált, most jelenik meg először magyarul. A frissen megjelent képeskönyvek karikaturisztikus történetszövésükben, erős vizuális hatásukban és gag-humorukkal ható oldalaik megnevettetnek mindenkit, aki valaha ült már iskolapadban.

Korosztály: 6-10 éveseknek
Ár: 1.990,- Ft

Jan Weiler: „Maxi iskolába megy”

Szóval…
…amikor először mentem suliba, az szuper volt…
…a szünetben nagyon sok a dolgom…
…ez a gilisztaügy igaziból egy fogadás volt…
…néha szörnyen unatkozom…
…most már van egy tetkóm…

Az élet igazán izgalmas, ha az ember épp hatéves. Mindig sok a dolga: elkezdi az iskolát, focizik a szünetben, bunyózik a barátaival, kipróbálja, milyen a giliszta ketchuppal, nyúzza az anyukáját, idegesíti a nővérét. Maxi mellett nem lehet unatkozni, mert ő épp úgy mesél a hétköznapokról, mintha Janikovszky Éva Velem mindig történik valami vagy Az úgy volt… valamelyik gyerekszereplője, vagy akár a kis Nicolas talált volna ki új történeteket.

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 2.390,- Ft

Bővül a „Most én olvasok!”-sorozat

A „Most én olvasok!”-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot épít. A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra teljes sorozatai után Gévai Csilla az Amíg-sorozatot a 4. szinttel, Igaz Dóra pedig Pali iskolai történetét a 2. és 3. szinttel folytatja. Új sorozattal csatlakozik a szerzőkhöz Kertész Erzsi „A feltaláló” című első kötettel.

Igaz Dóra: „Ültetés az első bében”

A suliban egyre nehezebbek a matekfeladatok, ráadásul Palinak a legjobb barátja helyett egy lány mellé kell ülnie. Először úgy tűnik, hogy Lucát csak a lovak és az illatos radírok érdeklik, de aztán kiderül, hogy jószívű, és még focizni is szeret… Mindezt kicsit hosszabb szavakkal, bonyolultabb mondatszerkezetekkel, de még mindig röviden és egyszerűen.

2. szint:

  • oldalanként 6-8 mondat;
  • nehezebb szavak is előfordulnak;
  • kicsit bonyolultabb, de könnyen követhető történet;
  • nagy betűk.

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 2.200,- Ft

Kertész Erzsi: „A feltaláló”

Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után most Kertész Erzsi (HUBBY-díj, 2017) folytatja a sort Fecó történetével. Fecó története tökéletes az első önállóan elolvasott könyvek. Fecó amióta csak az eszét tudja, feltaláló akart lenni. A magától játszó zongora és a mindig a kapuba repülő focilabda után végre kialakítja a műhelyét, és komolyabb találmányon kezd dolgozni. El is készül a repülő cipő, csakhogy ez már olyan okos szerkezet, hogy néha magától is repül. Ebből aztán nagy galiba lesz… A meseregény az egyszerű, sikerélményt garantáló szöveg ellenére rendkívül izgalmas, könnyen magával ragadja a kezdő olvasókat.

1. szint:

  • oldalanként 2-6 sor;
  • könnyen kiolvasható szavak;
  • egyszerű, könnyen követhető történet;
  • nagy betűk.

Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 2.200,- Ft

Forrás: Sajtóközlemény


Megosztás