2018. október 15., hétfő - Teréz

Önkéntesség Világnapja: Keresd és szeresd az önkéntességet az Új Nemzedék Közösségi Tereiben!event

A fővárosban és minden megyeszékhelyen készülnek az Új Nemzedék Közösségi Terei valamilyen önkéntes akcióval december 5-én.

Hogy mi is lesz december 5-én? Ezen a napon ünnepeljük az Önkéntesek Világnapját! Tehát azoknak jár az össznépi taps, akik anyagi, avagy bármilyen ellenszolgáltatás nélkül általában vadidegenek számára hasznos tevékenységet folytatnak.

Világnappá 1985-ben lett, majd 2002-ben az ENSZ Közgyűlése újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét. Az Új Nemzedék Központ is fontos küldetésnek tartja az önkéntesség népszerűsítését, így a világnapra rengeteg akcióval készülnek.

December 5-én, kedden a megyeszékhelyeken található Új Nemzedék Közösségi Terek mindegyikében remek programokkal készülnek és várják az önkéntesek jelentkezését. Ezen a különleges napon az Új Nemzedék csapatával tart Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekese és az Amigos is. Bíborka évek óta rendszeresen önkénteskedik, ahogy az amigóink is. A javarészt egyetemistákból álló csapat célja, hogy súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyék egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül.

Elmesélnéd a sztorid?

Oszd meg az önkéntességgel kapcsolatos történetedet decembert 5-ig #keresdésszeresd, valamint #önkéntesség hashtagekkel a Facebookon vagy az Instán, hogy egyre többen kapjanak kedvet az önkéntességhez!

Népszerűsítsd az önkéntességet! Állítsd be Facebook profilodhoz ezt a keretet és mutasd meg mindenkinek, hogy te hiszel az önkéntesség erejében!

Önkéntes események december 5-én az Új Nemzedék Közösségi Tereiben

Békéscsaba
Andrássy út 38.

Cegléd
Kossuth Ferenc utca 1/a

Debrecen
Simonffy u. 21.

Eger
Érsek u. 8.

Győr
Teleki László u. 21.

Kaposvár
Noszlopy Gáspár u. 4.

Kecskemét
Horváth Döme krt. 12.

Miskolc
Régiposta u. 4.

Nyíregyháza
Keskeny u. 16.

Pécs
Szent István tér 17.

Salgótarján
Alkotmány út 9.

Szeged
Mikszáth Kálmán u. 20.

Székesfehérvár
Kossuth u. 7.

Szolnok
Kossuth út 18.

Szombathely
Óperint utca 1.

Tatabánya
Fő tér 16/C.

Veszprém
Budapest út 23-25.Megosztás