2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Október 1-jén rendezik meg a III. Riczu Imre kerékpáros emlékversenyt

Jövő szombaton rendezik meg Törökbálinton az országúti kerékpáros Riczu Imre Emlékversenyt. A tiszteletkör után 20 kör és 125 kilométer vár a résztvevőkre.

Riczu Imre – aki versenyző, edző és a válogatott szerelője is volt – 2014. június 21-én, kerékpározás közben szenvedett balesetet a Velencei-tónál, és olyan súlyos agykárosodás érte, hogy másfél hét múlva, július elsején elhunyt. A magyar országúti kerékpársport még halálának évében megemlékezett róla egy emlékverseny keretében, amelyet azóta is minden évben megrendeznek.

Október 1-jén, szombaton délelőtt kerül sor Törökbálinton a III. Riczu Imre Emlékversenyre. A program 9 órakor kezdődik, a résztvevők először tiszteletkört tesznek meg az edzésbaleset következtében 2014-ben elhunyt Riczu Imre emlékére.

Az utánpótlás Magyar Kupa futamok 9:20-tól indulnak, az amatőr felnőttek viadalai pedig 11:30-től rajtolnak. A parakerékpáros bajnokság 13 órától lesz. A III. Riczu Imre Emlékverseny – amelyen 20 kör és 125 kilométer vár a résztvevőkre – 14 órakor kezdődik.

Riczu Imre október 20-án lenne 37 éves.

Forrás: MTI


Megosztás