2019. március 26., kedd

Laptop, diák

November 15-ig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire

A keresztféléves felvételi eljárás szabályait tartalmazó tájékoztató, valamint a főiskolák, egyetemek képzéseinek listája megtalálható a Felvin.

Október 15-től lehet jelentkezni a 2019 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni. A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már rendelkeznek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy legkésőbb 2019 januárjában megszerzik.

A jelentkezés hitelesítésének határideje 2018. november 20. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi-rendszerben lehet, használatához regisztrálni kell az oldalon. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen, további jelentkezési helyek megjelöléséért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor.

Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban kell szerepeltetni, egy jelentkezési helynek számít a felsőoktatási felvételi jelentkezés során.

A jelentkezéskor rendelkezésre nem álló dokumentumok pótlásának határideje 2019. január 10. A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki.Megosztás