2018. június 22., péntek - Paulina

Budapest, Duna (Fotó: IfiPress)

Nemzetközi fotópályázat a Dunáról

„A Duna egy napja” címmel hirdetett amatőr és profi fotósok számára nemzetközi pályázatot a Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el és díjazza.

A pályázatra a Duna és a vízgyűjtő területein folyó vizek fontosságát és sokoldalúságát megjelenítő, június 27. és július 1. között készült képeket várnak Magyarország mellett tizenhárom ország fotósaitól – olvasható az MTI-hez elküldött közleményben. A felhívás témája a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban június 29-ével, a Duna Nemzetközi Napjával. Az eredményhirdetést október 14-én tartják Budapesten.

A fotókat szakmai zsűri bírálja el, tagjai Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfus, valamint Lukács György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főtanácsosa.

A tájékoztató idézi Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégia (DRS) végrehajtásáért felelős miniszteri biztost, aki hangsúlyozta: 2017-ben a DRS soros elnökségét Magyarország tölti be, ezért az idén kiemelt támogatásban részesül minden olyan kezdeményezés, amely a Duna fontosságára, természeti szépségeire és a művészetekben betöltött szerepére hívja fel a figyelmet.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna Nemzetközi Napját abból az alkalomból, hogy ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók megóvására a Duna-védelmi Egyezményt.

A pályázat részletei ide kattintva érhetők el.

Forrás: MTI


Megosztás