2019. február 16., szombat

Városi Mikuláskupa (Fotó: IfiPress)

Négyszáz diák, három sportág a békéscsabai Városi Mikuláskupán – VIDEÓ + GALÉRIA

December 7-én rendezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzat azt a városi diáksportrendezvényt, amelyen három sportágban – röplabda, kosárlabda, foci –, több mint hatvan csapat, összesen négyszáz középiskolás vett részt.

A mérkőzések három helyi középiskolában zajlottak: a röplabdának a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma, a kosárlabdának a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma, míg a kispályás focinak a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziuma adott otthont. Mindhárom iskola tornatermében szép számú közönség előtt zajlottak a mérkőzések.

A csapatok fele a röplabda küzdelmekre nevezett, ami nem véletlen, hiszen a város női csapata, a Linamar-BRSE zsinórban négyszer nyerte meg a nemzeti bajnokságot az elmúlt években, tavaly pedig elhódította a Magyar Kupát és a MEVZA Kupát is, így a sportág rendkívül népszerű a városban. A Békéscsabai Diákönkormányzat is rendezett már korábban egy Városi Röplabdabajnokságot, amelyen akkor több mint kétszáz diák vett részt. A sikeren felbuzdulva szervezték és rendezték meg a mostani Mikuláskupát is, immár a kosárlabdával és a kispályás focival kiegészülve.

A meccsek már reggel elkezdődtek és kora délutánig zajlottak, az eredményhirdetésre és az elmaradhatatlan afterre pedig este került sor az Andrássy Úti Társaskörben. A remek hangulat és a résztvevők száma azt sejteti, hogy rendezvénynek lesz folytatása.

A végeredmény

Röplabda:

1. Pokol
2. Dikalawyer
3. Körforgalom

Kosárlabda:

1. Srákok
2. Brisi for MVP
3. SurrenderAtFirstQuarter

Kispályás foci:

1. 1860 Kisfröccs
2. Just The Winners
3. Wombats

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás: IfiPress


Megosztás