2019. április 25., csütörtök

Négy játékost búcsúztat ma a válogatott a svédek elleni barátságos meccsen

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este, a svédek elleni barátságos mérkőzéssel nemcsak az évet zárja, hanem az elmúlt, nagyjából két évtized négy meghatározó játékosát is búcsúztatja.

Király Gábor, Juhász Roland, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos összesen 339-szer lépett pályára a nemzeti együttesben. Közülük kiemelkedik a 40 éves hálóőr, aki 1998-ban, több mint 18 évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban, s azóta rekordot jelentő 107 alkalommal állt a kapuban. Juhász 95., Hajnal és Vanczák pedig kereken 60., illetve 80. válogatottbeli fellépésével fejezi majd be karrierjét a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott vasárnap Andorrával játszott világbajnoki selejtezőt a Groupama Arénában, s 4-0-ra győztek. A svédek az EB-ezüstérmes franciák vendégei voltak a Saint-Denisben, s ugyan Emil Forsberg góljával vezettek, végül 2-1-re kikaptak. Bernd Storck szövetségi kapitány korábban elmondta, nagyon fontos számára, hogy a nemzeti csapatot tovább alakíthassa a Svédország elleni találkozó tapasztalatainak felhasználásával, és hogy fiatal, korábbi U21-es játékosokat próbáljon ki élesben.

A Groupama Arénában 19:45 órától sorra kerülő találkozóra még ma, a mérkőzés napján, a helyszínen hat pénztárban is lehet jegyet vásárolni, amelyek fele annyiba kerülnek, mint a tétmérkőzésekre. Elhelyezkedéstől függően a jegyek 2.000,- / 3.000,- / 4.500,- / 6.000,- és 7.500,- forintért kaphatók. A VB-selejtezőkön bevezetett kedvezmények erre a mérkőzésre is érvényesek, vagyis a Szurkolói Klub tagjai további 15-25 százalékkal kedvezőbben juthatnak hozzá a belépőkhöz.

Szurkolói kártya nélkül továbbra is csak személyesen lehet jegyet vásárolni, kizárólag saját részre, személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása mellett, Budapesten a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express BOK Csarnokban található irodáiban, valamint a ZTE FC és a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein.

Kísérletezik a vendégek szakvezetője

Új csapatot épít a magyarokkal kedden barátságos mérkőzést játszó svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, nem tudja, milyen játékra számíthat a meccsen.

Jan Andersson a találkozó helyszínén, a Groupama Arénában elmondta, mivel a magyar csapat vasárnap este még Andorra ellen játszott világbajnoki selejtezőt, biztosan számos változás lesz az együttesben, ezért nem is igazán tudnak készülni. Hozzátette, klubedzőként értelmetlennek tartotta ezeket a válogatott mérkőzéseket, most szövetségi kapitányként azonban kifejezetten értékesnek gondolja, ugyanis az ilyen találkozókon tud kipróbálni olyan futballistákat is, akik korábban csak az edzésen bizonyítottak. Kiemelte, rengeteg új játékossal új csapatot épít, ehhez pedig nagy szükség van az ilyen összecsapásokra.

A csapatkapitány Andreas Granqvist a búcsúzó magyar játékosokkal kapcsolatban megjegyezte, egyedül „a kapusra emlékszik a szürke mackóalsóban”, de a magyarok elleni összecsapásokra szívesen gondol, hiszen többnyire jó eredményt értek el ellenük. A két csapat közelmúltbeli mérkőzésein többször az utolsó percek döntöttek, Granqvist ezzel kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy ezúttal már a találkozó elején gólt szereznek, és hamar el tudják dönteni a meccset.

Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány a sajtó rendelkezésére bocsátotta a kedd esti kezdő tizenegyet: eszerint a vendégek a Nordfeldt – Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt – Rohdén, Johansson, Hiljemark, Larsson – Thelin, Nyman összeállításban lépnek pályára.

Forrás: MTI


Megosztás