2019. április 25., csütörtök

Vivo Nex (Fotó: YouTube.com)

Nálunk is kapható lesz az év legszebb és egyik legerősebb okostelefonja – VIDEÓ

Úgy volt, hogy csak Kínában árusítják azt a mobilt, amelyik létrehozta azt, ami a Samsungnak, iPhone-nak, Huawei-nek nem sikerült. Természetesen a Vivo Nex telefonról van szó, amelyikben megjelent az év számos új technikai megoldása.

A legfontosabb, hogy az ujjlenyomat-érzékelője a kijelzőbe került, a szelfikamera pedig a készüléktestből csúszik elő, amikor szükség van rá: így majdnem a teljes előlapot, annak 91 százalékát kijelző borítja.

Lenyűgözőek a hardveres paraméterei: a kijelző képátlója 6,59 hüvelykes Super FHD+ AMOLED 19,3:9-es aránnyal. Felbontása 2316×1080 pixel.

Hátlapi dupla kamerája 12 megapixeles, f/1.8-as Sony és 5 megapixeles f/2.4-es, ráadásul optikai és elektronikus képstabilizátort, Dual Pixel autofókuszt kapott. A kijelzőbe a csúcsváltozat ujjlenyomat-olvasóját integrálták, az alapváltozatban (Snapdragon 710 processzorral) az olvasó a hátlapra került. Memóriával bőségesen ellátták: van 6 és 8GB RAM-mal és 128/256GB háttértárolóval is. Méretes, 4000mAh-s az akkumulátora, s természetesen a legfrissebb Android Oreo 8.1 fut rajta.

Június 12-i bemutatójakor még arról volt szó, hogy csak Kínában fogják forgalmazni. Ehhez képest a GSMArena nemrég kínai forrásból felfedezte, hogy világszerte árusítani fogják. A globális változat július végén jelenik meg először Oroszország, India, Malajzia, Hongkong és Tajvan piacán. A jelek szerint az értékesítés nem áll meg náluk, Európában is kapható lesz. Az élelmesebb kínai online áruházak előjegyzésben már árulják is akár magyarországi szállítással. Az olcsóbbik változatról 700 dolláros, azaz mintegy 200 ezer forintos árat is láttunk – ennyiért ez a technika ma semmilyen más készülékben nem érhető el.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás