2019. március 23., szombat

Hosszú haj

Mit (t)egyél a hosszú hajért? Például ezeket…

Akik épp növesztik a hajukat, azoknak egy örökkévalóságnak tűnik, míg akár egy centimétert is nő a hajkoronájuk. Pedig csak jól kellene összeválogatni a kaját, és tádááám, máris kész a derékig érő sörény!

Na jó, azért nem ilyen egyszerű és gyors a helyzet, a derékig érő sörényre tényleg várni kell, bármennyire is úgy táplálkozol, hogy elősegítsd azt, de valamennyire gyorsítható a folyamat, ha ezeket az ételeket is belecsempészed az étrendedbe!

Fogd ki!

Ha szereted a halakat, szerencséd van, mert például a lepényhal és a lazac fogyasztása kifejezetten ajánlott, ha hajad egészségéért (is) tenni szeretnél. A lazac például rengeteg D-vitamint tartalmaz, illetve omega-3 zsírsavakban is gazdag, akárcsak a lepényhal. Mindkét anyag nagy szerepet játszik az egészséges és fényes haj megtartásában.

Elő a magvakkal!

Ha már mindenképpen nassolni szeretnél, válassz valami egészségeset, ropogtass, mondjuk diót, mandulát! Az már csak hab a tortán, hogy ezekkel még hajad növekedéséhez is hozzájárulhatsz. Omega-3 tartalmuk szintén nem elhanyagolható, ám a bennük rejlő réz (a cinkkel és a vassal együtt) nem csak a haj csillogásáért, hanem annak növekedéséért is felelős.

Éljenek a „zöldségek”!

A zöldségfogyasztás amúgy is nagyon fontos, de ha éppen a hajadat szeretnéd megnöveszteni, koncentrálj ezekre a valóban „zöldségekre”! Legyen a tányérodon kelkáposzta, spenót és mángold, ha szeretnél valamit evés formájában is tenni a hosszú hajért! Tápanyagtartalmuk magas, illetve a mángold biotint állít elő, mely a haj, a bőr és a körmök egészségéért is felelős.Megosztás