2019. március 26., kedd

Miss Franciaország, azaz Iris Mittenaere lett Miss Universe 2016

A vasárnap 65. alkalommal megrendezésre került szépségversenyen Iris Mittenaere alig hitt a fülének, pedig valóban nem volt nála lenyűgözőbb szépség.

Miss Franciaország, azaz Iris Mittenaere lett Miss Universe 2016 a vasárnap 65. alkalommal megrendezett szépségversenyen. A magyar versenyző, Bódizs Veronika sajnos már a műsor első felében kiesett, így nem volt esélye a koronára.

A 24 éves francia modell Miss Haitivel várta a végső nagy bejelentést, eközben jól kivehetően versenytársát biztatta, hogy ő fog nyerni. Látszott is a francia lányon a meglepettség, mikor Steve Harvey őt nevezte meg az „univerzum legszebb nőjének”, ezúttal helyesen. Az est házigazdája ugyanis tavaly óriási bakot lőtt, amikor rossz indulót hirdetett ki győztesnek, erről idén viccesen meg is emlékezett. Egyébként 1990 óta Iris Mittenaere az első európai szépség, aki győzni tudott a versenyen.

Az 1951. évi Miss America verseny győztese visszautasította, hogy a verseny fő szponzora, a Catalina Swimwear fürdőruháiban mutatkozzék, ezért a cég felbontotta a szponzori szerződést, és megalapította a Miss USA és a Miss Universe versenyeket. Az első Miss Universe szépségversenyt 1952-ben tartották Kaliforniában. A versenyt 1972-ig az Egyesült Államokban, majd különböző országokban tartották és tartják meg. A versenyt szervező testület, a Miss Universe Organization (MUO) 1996 óta az amerikai üzletember és frissen megválasztott elnök, Donald Trump és az NBC tévétársaság tulajdonában van. Magyarország 1992 óta vesz részt a rendezvényen.Megosztás