2019. február 16., szombat

Tagadj, tagadj, tagadj (Fotó: Orlai Produkció)

Miként lehet az élsport célkeresztben a színpadon?event

Újabb tabutéma az Orlai Produkciónál: ezúttal az élsportot behálózó és annak meghatározó kérdését, a tiltott szerekkel való visszaélés, azaz a doppingolás témakörét kívánják bemutatni.

2017. szeptember 16-án, szombaton Magyarországon először mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a Hatszín Teátrumban a Jonathan Maitland drámájából készült „Tagadj, tagadj, tagadj” című előadását. Az Iroda köztudottan érzékenyen nyúl különböző kisebbségi csoportok ügyeihez, vagy egyéb szociális témákhoz. Ezúttal az élsportot behálózó és annak meghatározó kérdését, a tiltott szerekkel való visszaélés, azaz doppingolás témakörét kívánja bemutatni.

2026-ot írunk, vagy mégsem? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új ‘kiegészítő kezelést’ ajánl neki. Ha vállalja, ő lehet a világ leggyorsabb futója – de vajon biztonságos, legális és etikus ez a kezelés? A cím a doppingolók kézikönyvének legfontosabb mondatát idézi: „Tagadj mindent, amíg csak képes vagy” – áll a színlapon.

Jonathan Maitland Nagy-Britannia egyik első számú drámaírója, hiszen az elmúlt években színházi sikerdarabjaitól volt hangos az angol közélet. A „Tagadj, tagadj, tagadj” előadás 2016-os bemutatója után így írt a Telepgraph, meghatározó brit napilap: „Az előadás az olimpiai játékok doppingbotrányaira fauszti módon való reagálása”. A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről.

2017. szeptember 16-án, az előadás budapesti premiere után Jonathan Maitland részvételével beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők.

Tagadj, tagadj, tagadj (Fotó: Orlai Produkció)

Tagadj, tagadj, tagadj
(Fotó: Orlai Produkció)

Jonathan Maitland: „Tagadj, tagadj, tagadj”

Szereplők:
Lovas Rozi,
Sztarenki Dóra,
Ullmann Mónika,
Nagy Dániel Viktor,
Ficzere Béla.

Díszlet-jelmeztervező: Ondraschek Péter
Plakát: Csáfordi László
A rendező munkatársa: Szakács Zsuzsa
Rendező: Szabó Máté
Producer: Orlai Tibor

Az előadás helyszíne: Hatszín Teátrum (1066 Budapest, Jókai utca 6.)

Előadások időpontjai:
2017. szeptember 16. és 17., 19 óra,
2017. október 10. és 24., 19 óra.

Forrás: Sajtóközlemény


Megosztás