2019. április 26., péntek

Mi legyen az első dolgod, ha felébredtél? – VIDEÓ

A kutatók szerint egy egészséges nap úgy indul, hogy kinyújtjuk a tagjainkat miután felkeltünk, vagyis jó alaposan nyújtózunk

A reggeli rutin mindenkinek mást takar, van, akinek a kávé-(na ezt le sem írjuk)-wc-zuhany, másnak meg a kutyasétáltatás nem hiányozhat a nap elkezdéséhez. A kutatók szerint azonban egy egészséges és önbizalomtól dagadó nap úgy indul, hogy szépen kinyújtjuk a tagjainkat miután felkeltünk, vagyis jó alaposan, ameddig csak bírunk, nyújtózunk. A kezünket a fejünk fölé tesszük, és felfelé nyújtózunk, a lábunkat pedig ellentétes irányba nyújtjuk meg.

A Harvard egyetem egyik pszichológusa, Amy Cuddy szerint, testbeszédünk hatással van a személyiségünkre, illetve arra, hogy mit közvetítünk mások felé. Ha púpos háttal és behúzott nyakkal közlekedünk, azzal nem éppen egy magabiztos ember képét nyújtjuk. Ezt az elméletet tovább gondolva Cuddy úgy véli, hogy a testtartásunk az érzelmeinkre is hatással lehet. Görnyedten nem érezhetjük olyan felszabadultnak és boldognak magunkat, mint egy szép, egyenesen tartott testben. A pszichológus szerint, ha a tartásunkat megváltoztatjuk, azzal a hangulatunk és a kisugárzásunk is megváltozhat előbb vagy utóbb.

Nos, ugyanezen a vonalon elindulva Amy Cuddy azt tapasztalta, hogy azok, akik összegubózva, szinte egy labdaként alszanak el és ébrednek fel reggel – ami Amerikában kb. az emberek 40 százalékára jellemző –, sokkal stresszesebben kelnek fel és élik a napjaikat, mint azok, akik a kezüket széttárva ébrednek. Ezek az emberek viszont már-már idegesítően boldogan kelnek.

Persze, álmunkban nem tudjuk befolyásolni, hogy milyen pozíciót veszünk fel az éjszaka során és hogy hogyan ébredünk, de egy apró trükköt megtehetünk. Reggel nyújtózunk egy hatalmasat, kinyitjuk az ablakot és szívunk egy kis friss levegőt, majd mosollyal az arcunkon folytatjuk tovább a mi kis reggeli rutinunkat, ám remélhetőleg sokkal derűsebben, mint általában szoktuk.

Forrás: Proaktív Magazin - kábé


Megosztás