2019. március 26., kedd

Krumplihéj

Mi legyen a krumplihéjjal? Nos, esetleg kend a hajadra!

Mostantól krumplipucolásnál nem kell a szemétbe hajítanunk az eddig feleslegesnek hitt héjat, hiszen varázsolhatunk belőle szépítőszert is, ugyanis rengeteg C- és B-vitamin található benne.

Szuper hajsamponnal, ilyen meg olyan kondicionálókkal, balzsamokkal és pakolásokkal kenegetjük, ápolgatjuk a hajunkat, hogy egészséges, szép és fényes is legyen. Pedig lehet, hogy csak kicsit jobban körül kellene néznünk a konyhában, és találnánk ott olyat, amivel szintén ezt a hatást érjük el, csak jóval olcsóbban.

Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni, valójában a háztartási hulladék között kell keresnünk ezt a csodaszert… Na jó, azért ennyire nem kell „durvulnunk”, de mostantól krumplipucolásnál nem kell a szemétbe hajítanunk az eddig feleslegesnek hitt héjat, mert varázsolhatunk belőle szépítőszert is!

Krumplihéj

A kép illusztráció

Hogyan is készül ez a csodaszer?

Hogy elkészítsd ezt a (nem) mindennapi hajápolót, szükséged lesz két (nyers) burgonya héjára, egy edényre és némi vízre. A krumplikat hámozd meg, héjukat tedd egy edénybe, önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi, majd forrald körülbelül 5 percig! Lehet, a víz egy kicsit el is színeződik majd a héjtól. Szűrd le héjat, a vizet fogd fel egy másik edénybe és hagyd kihűlni! Ezt a lét aztán hajmosás után vidd fel a törölközőszáraz hajadra, és gyengéden masszírozd be a fürtökbe! Hagyd hatni 5-10 percet, majd öblítsd le langyos vízzel! Ezután szárítsd és formáld kedved szerint tincseidet és gyönyörködj egészséges, fénylő hajkoronádban!

De miért jó nekünk a krumplihéj?

A héjban rengeteg C- és B-vitamin található, amely gondoskodik az egészséges fürtökről, hajszerkezetről. Ezenkívül a B-vitamin a faggyúmirigyeket „bírja munkára”, szép fényt kölcsönözve ezzel a hajnak anélkül, hogy tincseink károsodnának.Megosztás